Ապուր Լագման. Շատ հարուստ համ և անզուգական բույր
Լագմանը միջինասիական ուտեստ է, որը պատրաստվում է տնական արիշտայով, մսով և բանջարեղենով: Ինչ տեսակի միս կամ բանջարեղեն ընտրել՝ որոշում եք ինքներդ, վերցրեք մթերքները ձեր ճաշակով:
Այն բաղադրատոմսը, որը մենք ուզում ենք ձեզ առաջարկել, որոշ չափով տարբերվում է դասականներից, բայց համը ոչ պակաս հարուստ և անուշաբույր է:
Ապուր Լագման. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Դուք կարող եք օգտագործել պատրաստի արիշտա
_Տնական արիշտա
_Միս (ցանկացած տեսակի, ձեր հայեցողությամբ) 0.5 կգ
_Կարտոֆիլ 4 հատ
_Բուլղարական պղպեղ — 3 հատ
_Գազար 1 հատ
_Սև փոքր բողկ 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Կարագ կամ բուսական յուղ 80 գր
_Սխտոր 3 պճեղ
_Տոմատի խյուս 2 ճաշի գդալ
_Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Ապուր Լագման. Պատրաստման եղանակը
_Միսը լավ լվանալ, առանձնացնել ոսկորից և եփել արգանակը:
_Եփած միսը տապակել յուղի մեջ՝ մինչև ոսկե դարչնագույն:
_Պղպեղը լավ լվանալ, մաքրել սերմերը, մաքրել գազարը, բողկը և սոխը: Կտրել ամեն ինչ փոքր շերտերով, բողկը քերել:
_Մաքրել կարտոֆիլը և կտրել փոքր կտորներով, սխտորը ճզմել:
_Բոլորը միասին խառնել, լցնել արգանակի մեջ, ավելացնել տոմատի խյուսը և եփել մինչև փափկելը:
_Ավելացնել աղ և պղպեղ` ըստ ճաշակի: Վերջում ավելացնել միսը:
_Բանջարեղենային սոուսը խտության առումով, մի քիչ նման է սոուսով գուլյաշին:
_Առանձին եփել տնական արիշտան: Այն դնել ափսեի մեջ և վրան լցնել բանջարեղենը և միսը:
_Լագմանը հիանալի է, շատ հարուստ համով և անգերազանցելի բույր ունի:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ավելուկով ապուր հայկական խոհանոցից