Ապուր պահածո. Սլավոնական խոհանոցի օրիգինալ ճաշատեսակներից

Ապուր պահածո Պահածոներ

Այս եղանակով պատրաստենք ապուր պահածո, որը շատերի համար դարձել է ավանդական ուտեստներից մեկը։

Առաջարկում եմ տարբերակ, որով կպատրաստեք այն այնքան հաճախ, որքան ցանկանում եք և սրանից հետո շատ ժամանակ և ջանք չեք ծախսի ճաշ պատրաստելու վրա։

Ապուր պահածո

Ապուր պահածո. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Վարունգ 1,5 կգ

_Լոլիկ 1 կգ

_Սոխ 500 գր

_Գազար 500 գր

_Ցորեն 250 գր

_Աղ 1 ճաշի գդալ

_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ

_Քացախ 9% 60 մյ

_Բուսական յուղ 60 մլ

_Ջուր 250 մլ

Ապուր պահածո

Ապուր պահածո

Ապուր պահածո. Պատրաստման եղանակը

_Տվյալ քանակի մթերքից ստացվում է 7 բանկա՝ յուրաքանչյուրը 500 գր:

_Սոխը կտրատել խորանարդներով, քերել գազարը և լոլիկը խոշոր քերիչով և հանել լոլիկի կեղևը։

_Վարունգը կտրատել խորանարդներով։

_Ցորենը շատ լավ լվանալ հոսող ջրի տակ։

_Բոլոր բանջարեղենները, ցորենը խառնել, լցնել քերած լոլիկը, բուսայուղն ու ջուրը, ավելացնել աղն ու շաքարավազը, խառնել։

_Հասցնել եռման աստիճանի, նվազեցնել կրակը և եփել թույլ կրակի վրա մոտ 20 րոպե՝ պարբերաբար խառնելով:

_Ավելացնել քացախը և եփել ևս 10 րոպե։

_Զանգվածը լցնել նախապես ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով, շրջել ու փաթաթել սրբիչով, թողնել այնքան, մինչև սառչի։

_Պահել նկուղում, այլև մառանում՝ սենյակային ջերմաստիճանում։

Ապուր պահածո

Այսպիսով, դուք հեշտությամբ և արագ կպատրաստեք և ապուրն ինքնին շատ ավելի արագ կստացվի ձեզ մոտ։

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք