Այս եղանակով պատրաստենք ապուր պահածո, որը շատերի համար դարձել է ավանդական ուտեստներից մեկը։
Առաջարկում եմ տարբերակ, որով կպատրաստեք այն այնքան հաճախ, որքան ցանկանում եք և սրանից հետո շատ ժամանակ և ջանք չեք ծախսի ճաշ պատրաստելու վրա։
Ապուր պահածո. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Վարունգ 1,5 կգ
_Լոլիկ 1 կգ
_Սոխ 500 գր
_Գազար 500 գր
_Ցորեն 250 գր
_Աղ 1 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Քացախ 9% 60 մյ
_Բուսական յուղ 60 մլ
_Ջուր 250 մլ
Ապուր պահածո. Պատրաստման եղանակը
_Տվյալ քանակի մթերքից ստացվում է 7 բանկա՝ յուրաքանչյուրը 500 գր:
_Սոխը կտրատել խորանարդներով, քերել գազարը և լոլիկը խոշոր քերիչով և հանել լոլիկի կեղևը։
_Վարունգը կտրատել խորանարդներով։
_Ցորենը շատ լավ լվանալ հոսող ջրի տակ։
_Բոլոր բանջարեղենները, ցորենը խառնել, լցնել քերած լոլիկը, բուսայուղն ու ջուրը, ավելացնել աղն ու շաքարավազը, խառնել։
_Հասցնել եռման աստիճանի, նվազեցնել կրակը և եփել թույլ կրակի վրա մոտ 20 րոպե՝ պարբերաբար խառնելով:
_Ավելացնել քացախը և եփել ևս 10 րոպե։
_Զանգվածը լցնել նախապես ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով, շրջել ու փաթաթել սրբիչով, թողնել այնքան, մինչև սառչի։
_Պահել նկուղում, այլև մառանում՝ սենյակային ջերմաստիճանում։
Այսպիսով, դուք հեշտությամբ և արագ կպատրաստեք և ապուրն ինքնին շատ ավելի արագ կստացվի ձեզ մոտ։
Բարի ախորժակ: