Աջիկա դդմիկով. Միանգամից պահածոյի մեծ խմբաքանակ արեք, չեք փոշմանի
Այսօր մենք առաջարկում ենք առողջ ու համեղ պահածո պատրաստել ձմռան համար: Այս բաղադրատոմսը հանդիպեց կայքերից մեկում և շատ շնորհակալ եմ հեղինակին:
Ստացվում է համեղ աջիկա, որը հաճելիորեն համադրվում է կարտոֆիլի, մսի, մակարոնեղենի հետ: Վստահորեն կարող եք վայելել այն, անպայման պատրաստեք:
Աջիկա դդմիկով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- 3 կիլոգրամ արդեն մաքրված դդմիկ
- 500 գրամ գազար
- 500 գրամ ցանկացած քաղցր պղպեղ
- 5 գլուխ սխտոր
- 1,5 կգ լոլիկ
- 2 ճաշի գդալ աղ
- 100 գրամ շաքար
- աղացած կարմիր կծու պղպեղ 2,5 — 3 ճաշի գդալ
- 200 մլ բուսական յուղ
- 100 մլ քացախ
Աջիկա դդմիկով. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Կլպել սխտորը, մաքրել գազարները, ինչպես նաև դդմիկները: Հեռացնել պղպեղի սերմերը:
- Այժմ բոլոր բանջարեղեններն անցկացնել մսաղացով: Մի աղացեք սխտորը բանջարեղենի հետ:
- Բանջարեղենին ավելացնել աղ, շաքար, աղացած պղպեղ, բուսական յուղ և եփել, երբ արդեն սկսի եռալ՝ 30-40 րոպե:
- Այժմ ավելացնել մանրացված կամ աղացած սխտորը և եփել ևս 5 րոպե: Ժամանակն է ավելացնել քացախ, եռացնել ևս մի քանի րոպե:
- Խառնուրդը լցնել մաքուր, մանրէազերծված բանկաների մեջ և կափարիչներով փակել դրանք:
- Լավ կլինի պատրաստի պահածոյի բանկաները տաք ինչ-որ բանով փաթաթել, թողնել մինչև դրանք ամբողջովին սառչեն:
Պահածոն կարող եք հանգիստ պահել բնակարանում, ցանկալի է՝ մութ տեղում:
Բոլորիս հաջող փակոցներ և հիանալի տրամադրություն ողջ սեզոնին:
Տեսանյութ
Սմբուկով և դդմիկով նոր բաղադրատոմս