Ավոկադոյով նախուտեստ քսուկ պատրաստեք համեղ խորտիկ մատուցելու համար:
Վերջին տարիների ամենահայտնի մրգերից մեկը ավոկադոն է։ Բոլոր բլոգերներն ու սննդաբանները խոսում են այս ապրանքի մասին: Ավոկադոյով ուտեստների հսկայական քանակությամբ տարբեր բաղադրատոմսեր կան: Դուք կարող եք սիրել կամ ատել այս միրգը, դրա համար ակնհայտորեն չկա միանշանակ կարծիք:
Շատերը սխալմամբ կարծում են, որ ավոկադոն բանջարեղեն է։ Միանգամայն տրամաբանական է, որ մարդիկ այսպես են ընկալում այս միրգը։ Ավոկադոն մրգի հետ քիչ նմանություն ունի, այն բավական յուղոտ է և չունի քաղցր համ։
Այնուամենայնիվ, ավոկադոն իսկական միրգ է, որը ծագել է դափնու ընտանիքից։ Այսինքն՝ ավոկադոն դափնու տերևի հեռավոր ազգականն է։
Այս մրգից կարելի է շատ տարբեր ուտեստներ պատրաստել։ Մենք կխոսենք ավոկադոյի նախուտեստներից մեկի մասին։
Ավոկադոյով նախուտեստ քսուկ. Բաղադրիչները
_ հաց — 3 շերտ
_ կարագ — 50 գ
_ սխտոր — 3 պճեղ
_ ավոկադո — 2 հատ
_ սոխ — 1 հատ
_ լոլիկ — 2 հատ
_ կիտրոնի հյութ — 1 ճաշի գդալ
_ աղ — մի պտղունց
Ավոկադոյով նախուտեստ քսուկ. Պատրաստման եղանակը
_ Կտրեք հացի շերտերը եռանկյուններով: Կարագը հալեցնել տապակի մեջ, մի քանի պճեղ սխտոր ճզմել վրան:
_ Տապակել հացը մինչև ոսկե դարչնագույնը յուրաքանչյուր կողմից այս խառնուրդի մեջ:
_ Ավոկադոն մաքրել, միջուկը տրորել առանձին ամանի մեջ։ Սոխն ու սխտորը մանր կտրատել, ավելացնել ավոկադոյի խյուսի մեջ։
_ Լոլիկի միջից հանել միջուկը և մանր կտրատել։ Կտրած լոլիկը լցնել պյուրեի մեջ, համեմել կիտրոնի հյութով։
_ Աղ անել, խառնել բաղադրիչները և քսել հացի կտորների վրա։
Համեղ և առողջ նախաճաշ պատրաստելու արագ միջոց։ Կարող եք նաև մանրացված կանաչի ավելացնել ավոկադոյի պյուրեին։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ բրոկոլիով աղցան