Ճակնդեղով կարելի պատրաստել հիանալի Արագ աղցան:
Բայց շատ տնտեսուհիներ սա չեն պատրաստում, որովհետև համարում են չափազանց պարզ ուտեստ: Մենք կապացուցենք, որ նրանք սխալվում են, քանի որ ճակնդեղով բազմազան աղցաններ կարելի է պատրաստել։
Ներկայացնում ենք ամենահայտնի և համեղ աղցաններից մեկը։
Արագ աղցան. Աղցանի բաղադրիչները
_Ճակնդեղ 2 հատ
_Բուսական յուղ 170 լ
_Սոխ 1 հատ
_Պահածոյացված ոլոռ 1 բանկա
_Մարինացված վարունգ 2 հատ
_Սխտոր 2 պճեղ
_Քացախ 9% 1 ճաշի գդալ
_Մանանեխ 1 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 0,5 թեյի գդալ
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
Արագ աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Ճակնդեղը և ձուն եփել, մինչ այդ սոխը մանր կտրատել խորանարդներով, նույն կերպ կտրատել վարունգը։
_Միջին կրակի վրա տաքացնել տապակը 20 մլ արևածաղկի ձեթով, 2 րոպե տապակել կտրատած սոխը։
_Սոխին ավելացնել վարունգը և շարունակել միասին եփել մեկ րոպե՝ խառնելով:
_Առանձին ամանի մեջ առանձնացնել 50 մլ հեղուկ ոլոռի տարայի միջից, մնացածը քամել։
_Ոլոռը լցնել ամանի մեջ, վրան ավելացնել տապակած սոխն ու վարունգը։
_Եփած ճակնդեղը մանրացնել միջին քերիչով, ձվերը կտրատել փոքր խորանարդներով և լցնել առանձին ամանի մեջ:
_Բլենդերի ամանի մեջ լցնել ոլոռի բանկայից քամված հեղուկը, քացախը, աղը, շաքարը, մանանեխը։
_Բաղադրիչները 30 րոպե հարել, մինչև համասեռ զանգված լինի, մեջը լցնել 150 մլ արևածաղկի ձեթը, շարունակել հարել 2 րոպե։
_Մնում է աղցանի վրա լցնել տնական սոուսը և խառնել։
Արդյունքում պատրաստեցինք արագ և հեշտ նախուտեստ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
7 Աղցան