Այսօր պատրաստելու ենք Թաբուլե թարմ լոլիկով և բլղուրով։ Թաբուլեն արագ է պատրաստվում և համեղ է, բացի այդ շատ գեղեցիկ տեսք ունի և զարդարում է սեղանը։
Թաբուլե՝ թարմ լոլիկով և բլղուրով Բաղադրատոմս․
Բլղուր — 300 գր․
Սոխ — 1 գլուխ սպիտակ սոխ կամ 1 փունջ թարմ կանաչ սոխ
Լոլիկ — 2 խոշոր
Համեմ և մաղադանոս — 1 փունջ
Հազարի տերևներ կամ մարոլ -1 փունջ
Տոմատի մածուկ — 50 գր․
Կիտրոնի հյութ թարմ ճզմած
Աղ, սև և կարմիր փոշի պղպեղներ
Ձիթայուղ
Թաբուլե՝ թարմ լոլիկով և բլղուրով Պատրասըման ընթացքը․
Բլղուրը նախապես մեկ ժամ առաջ անհրաժեշտ է լվանալ և թրջել գոլ ջրով (ջուրը լցնել մինչև ծածկի բլղուրը ամբողջությամբ, մեկ ժամ հետո այն լրիվ կներծծվի),
Կանաչ թարմ սոխը կամ սպիտակ գլուխ սոխը, որը ավելի թունդ կծվություն է հաղորդում աղցանին շատ մանր կտրատել և լցնել բլղուրի վրա,
Կանաչիները հերթով կտրատել և լցնել աղցանի վրա, կարող եք ըստ նախասիրության ավելացնել տարբեր կանաչիներ, ես երբեմն թարմ սպանախ եմ ավելացնում, շատ ավելի օգտակար է ստացվում աղցանը,
Լոլիկները նույնպես կտրատում ենք մանր խորանարդիկներով և ավելացնում աղցանամանի մեջ,
Այժմ պատրաստում ենք սոուսը՝ տոմատի մածուկի վրա ավելացնում ենք աղը, կարմիր և սև պղպեղները և լցնում աղցցանի վրա (կարող եք տոմատի մածուկ չլցնել և սահմանափակվել միայն առատ լոլիկով),
Ձիթայուղ ենք ավելացնում,
Կիտրոնը ճզմում աղցանի վրա և լավ խառնում։
Վերջում գեղեցիկ աղցանամանի մեջ լցնելուց հետո զարդարում ենք մարոլի տերևներով և լոլիկով։
Բարի ախորժակ։