Բալի մուրաբա կորիզով. Շարունակելով ձմռան պահածոների թեման՝ ուզում ենք կիսվել բալի մուրաբայի բաղադրատոմսով: Մենք շատ ենք սիրում բալ և միշտ դրա մեծ քանակություն ենք պատրաստում ձմեռվա օգտագործման համար:
Մեթոդները տարբեր են: Այս հիանալի հատապտուղը պահվում է ինչպես թարմ սառեցված, այնպես էլ մուրաբայի վիճակում: Ամենայն հավանականությամբ` բալի մուրաբան ամենահամեղներից է: Եվ եթե հիշում եք մանկական մուլտֆիլմերը, ապա երևի թե բալի մուրաբայի համար էր, որ Կառլսոնը թռավ Փոքրիկին հյուր:
Բալի մուրաբա կորիզով. Բաղադրությունը.
- Բալի — 4,5 կգ:
- Շաքարավազ — 4 կգ:
* Նշված քանակի բաղադրիչներից ստացվում է 11 բանկա 0,5 լ
Բալի մուրաբա կորիզով. Պատրաստման եղանակը
- Բալի մուրաբան պետք է պատրաստել երեք փուլով:
- Սկզբի համար նախապատրատել բալը` հեռացնել պոչերն ու տերևները, մանրակրկիտ լվանում սառը ջրի մեջ: Պատրաստի հատապտուղները լցնել էմալապատ ամանի մեջ, որում պատրաստելու եք մուրաբան: Բալի վրա լցնել շաքարը և թողնում ենք այս ձևով 6-8 ժամվա ընթացքում: Առավել հարմար է թողնել գիշերը:
- Նշված ժամանակից հետո շաքարավազով բալը միանշանակ կթողնի հյութը: Այնուհետև հատապտուղներով ամանը դնել մարմանդ կրակի վրա և դրա պարունակությունը բերել եռման: Եվ հետո, խառնելով, եփել 5-7 րոպե: Պատրաստման ընթացքում կառաջանա փրփուր, որը պետք է հեռացվի ճաշի գդալով:
- Ավարտվեց բալի ջեմ պատրաստելու առաջին փուլը: Ամանը հանել կրակից և թողնել, որ մուրաբան 6-8 ժամ հանգստանա: Այս ընթացքում այն ամբողջովին կսառչի: Այնուհետև նույն հաջորդականությամբ կրկնել պատրաստման գործընթացը ևս երկու անգամ: Այսինքն՝ ջեմը հասցրեք եռման, եփել 5 րոպե և սառեցնել 6-8 ժամ: Պետք է երեք փուլով եփել:
- Վերջին անհամ եռալուց հետո տաք մուրաբան լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ: Բանկաները փակել ստերիլիզացված կափարիչներով: Անմիջապես գլխիվայր շրջեք և թող այս ձևով մնան, մինչև ամբողջովին սառչեն:
Բալի մուրաբան կորիզով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ !