Բանջարեղենային աղցան. Ձմեռային ունիվերսալ պահածո տարբեր առիթների համար
Դուք երբեք չեք մոռանա նման աղցանի համը, եթե փորձեք գոնե մեկ անգամ: Մենք պարզապես տարբեր բանջարեղենները կաղամբի հետ ենք խառնում և ստանում հաճելի ձմեռային պատրաստուկ:
Содержание
Բանջարեղենային աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կաղամբ 1,5 կգ
- Ճակնդեղ 300 գ
- Գազար 300 գ
- Սխտոր 8 պճեղ
- Աղ 2 ճաշի գդալ
- Շաքար 4 ճաշի գդալ
- Քացախ 9% 100 մլ
- Դափնու տերև 3 հատ
- Բուսական յուղ 100 մլ
- Պղպեղի հատիկներ 15 հատ
- Ջուր 500 մլ
Բանջարեղենային աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Քերել գազարը և բազուկը խոշոր քերիչով, կաղամբը մանր կտրատել և խառնել բանջարեղենը:
- Մանր կտրատել սխտորը:
- Կաթսայի մեջ ջուր լցնել, աղ և շաքար ավելացնել, դնել դափնու տերևը և պղպեղը:
- Եռացնել, մեջը լցնել քացախը և ավելացնել սխտորը, նորից եռացնել և անջատել:
- Եռացող մարինադը լցնել բանջարեղենով կաղամբի վրա և խառնել:
- Այժմ բանջարեղենը լցնել բանկաների մեջ՝ լավ սեղմելով: Վրան լցնել մնացած մարինադը, ծածկել կափարիչներով:
- Պահածոյի բանկաները դնել 150 աստիճան տաքացրած ջեռոց և 15 րոպե մանրէազերծել:
- Մնում է ամուր փակել կափարիչները և թողնել, որ սառչի:
Աղցանը կարող եք պահել նկուղում կամ պահարանում: Այն ստացվում է շատ բուրավետ, յուրօրինակ համով, որը տալիս է ճակնդեղը:
Փորձեք պատրաստել, և հաստատ չեք փոշմանի:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մալականի թթու