Սննդի առատության դարաշրջանում դուք կարող եք հաճախ պատրաստել Բանջարեղենային աղցան:
Համեղ ու անսովոր ուտեստ պատրաստելու համար պետք չէ սեփական բաղադրատոմսը հորինել կամ ծովամթերքի խանութ գնալ։ Բավական է ուշադրություն դարձնել այն բանջարեղեններին, որոնք միշտ ձեռքի տակ են։
Այսօր որոշեցինք թթու վարունգով աղցան պատրաստել, քանի որ այն շատ օգտակար է:
Կարծում ենք, եթե դեռ չեք փորձել այս աղցանը, ապա փորձեք և բաղադրատոմսը թույլ կտա ձեզ համար նոր բան բացահայտել։
Բանջարեղենային աղցան. Բաղադրությունը
_թթու վարունգ — 5-6 հատ
_գազար — 1 հատ
_աղեղ — 1 հատ
_սխտոր — մի պճեղ
_քացախ 7% — 1 թեյի գդալ
_բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ
_շաքարավազ — 0,5 թեյի գդալ
_պապրիկա — 1 ճաշի գդալ
_աղացած համեմի սերմ — 0,5 ճաշի գդալ
Բանջարեղենային աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Թթու վարունգները կտրատել շրջանակներով: Լցնել խորը տարայի մեջ, ավելացնել սառը ջուր և 30 րոպե թողնել։ Դրանից հետո լվանալ կտրատած բանջարեղենը հոսող ջրի տակ։
_Գազարը մաքրել և քերել կորեական գազարի քերիչով: Տեղափոխել աղցանի ամանի մեջ։
_Ավելացնել մեկ թեյի գդալ քացախ։ Խառնել և թողնել 15 րոպե։
_Մարինացված վարունգը խառնել գազարի հետ։
_Կտրատել սոխը կես օղակներով և լցնել աղցանի ամանի մեջ:
_Լցնել 0,5 ճաշի գդալ համեմի սերմ և մեկ ճաշի գդալ պապրիկա:
_Չմոռանաք շաքարավազի մասին։ Մեկ պճեղ սխտորը ճզմել ու ավելացնել աղցանին։
_Տաքացնել բուսայուղը և լցնել սխտորի վրա։
_Աղցանի բաղադրիչները խառնեք և ստացեք անսովոր ու զարմանալիորեն համեղ ուտեստ։
Աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կորեական աղցան գազարով և դդմիկով