Պատրաստենք ամենապարզ բանջարեղենային աղցան, սովորական բաղադրատոմսում որոշ փոփոխություններ անելով:
Վինեգրետ պատրաստելու տարբերակները շատ են, ձեզ եմ ներկայացնում ամենահեշտ և արագ բաղադրատոմսը։ Եկեք ինքնուրույն պատրաստենք այս հեշտ կերակուրը խորտիկի համար:
Բանջարեղենային աղցան. Բաղադրությունը
_ ճակնդեղ — 2 հատ
_ թթու կաղամբ — 100 գ
_ գազար — 1 հատ մեծ կամ 2 փոքր
_ կարտոֆիլ — 1 կտոր
_ պահածոյացված ոլոռ — 5 ճաշի գդալ
_ բուսական յուղ — 1 ճաշի գդալ
_ սոխ — 1 հատ
_ աղ — 1 պտղունց
_ սամիթ — 1 փունջ
_ վարունգ — 2 հատ
Բանջարեղենային աղցան. Պատրաստման եղանակը
_ Եփել ճակնդեղը, գազարն ու կարտոֆիլը մինչև փափկի, սառելուց հետո կեղևահան անել։ Խաշած բանջարեղենները պետք է կտրատել փոքր խորանարդիկներով:
_ Մի աման ճակնդեղի վրա լցնել բուսական յուղ և թողնել 10 րոպե թրմվի։
_ Թթու կաղամբն ավելի մանր կտրատել, միացնել կարտոֆիլի ու գազարի հետ։
_ Սոխը կտրատել կես օղակներով։
_ Բանջարեղենային խառնուրդին ավելացնել կանաչ ոլոռ:
_ Թարմ վարունգը կտրատել փոքր խորանարդիկներով, և ավելացնել մնացած բաղադրիչներին։
_ Սոխը լցնել բանջարեղենի զանգվածի մեջ և բաղադրիչներն ավելացնել ճակնդեղի վրա:
_ Աղ անել բաղադրիչներին և լավ խառնել։
Ստացվում է վինեգրետի ժամանակակից թարմ և համեղ տարբերակը։
Այս աղցանի համար կարող եք օգտագործել մարինացված կամ սովորական սոխ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Վինեգրետ նոր բաղադրիչով