Բանջարեղենով աղցան. Ձմեռվա համար պատրաստեք այս վիտամիններով հարուստ պահածոն
Ձմռանը այնքան հաճախ ենք ցանկանում վայելել թարմ բանջարեղենային աղցաններ: Այնուամենայնիվ, ոչ բոլորն ունեն նման հնարավորություն, քանի որ ցուրտ սեզոնին ամառային պտուղների արժեքը չափազանց մեծ է: Էլ չենք ասում այն փաստը, որ գրեթե բոլոր բանջարեղենները, որոնք վաճառվում են ձմռանը, գործնականում չունեն համ ու բույր:
Նման իրավիճակում փրկում է պահածոյացումը: Դրանք պատրաստելու դժվարությունն է, որ շատ ժամանակ է խլում: Այնուամենայնիվ, այս չնչին բան է` համեմատած այն հաճույքի հետ, որը դուք կզգաք ձմռանը` բացելով համեղ պահածոյի բանկա:
Содержание
Բանջարեղենով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Լոլիկ 3 կգ
- Բուլղարական պղպեղ 1 կգ
- Գազար 1 կգ
- Սոխ 1 կգ
- Շաքար — 200 գ
- Աղ 2 ճաշի գդալ
- Բուսական յուղ 300 մլ
- Քացախ 9% 150 մլ
- Սև պղպեղ 15-20 հատ
Բանջարեղենով աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Մաքրել գազարը, լվանալ, ապա մանրացնել ցանկացած հարմար եղանակով. Քերել խոշոր քերիչով կամ օգտագործել սննդային կոմբայն:
- Կլպել սոխը, լվանալ և կտրել բարակ քառորդ օղակներով:
- Լվանալ լոլիկը, մաքրել կեղևից և կտրել միջին չափի կտորներով (մոտ 2 սմ):
- Բուլղարական պղպեղի սերմերը և ցողունները մաքրել, լվանալ և կտրել կարճ շերտերով:
- Տեղադրել ամբողջ պատրաստված բանջարեղենը մեծ տարայի մեջ (կաթսա, էմալապատ աման և այլն): Ավելացնել շաքարավազ և աղ:
- Բանջարեղենի խառնուրդը լավ խառնել, ավելացնել քացախ և յուղ: Կրկին զգուշորեն խառնել:
- Ծածկել բանջարեղենով ամանը կափարիչով և թող դրանք մարինացվեն և հյութ արձակեն: Դրա համար պետք է մոտ 60 րոպե: Ցանկության դեպքում աղցանը կարող եք թողնել մի քանի ժամ:
- Երբ բանջարեղենը հյութ արձակի, դրեք ամանը վառարանի վրա: Խառնուրդը հասցնել եռման, ապա եփել մոտ 20-25 րոպե: Մի մոռացեք խառնուրդը երբեմն խառնել փայտե բահիկով: Տաք աղցանը լցնել ստերիլացված բանկաների մեջ և փակել կափարիչներով:
- Բանկաները շրջել գլխիվայր և ծածկել տաք ծածկոցով, թողնել այնքան ժամանակ, մինչև բանկաների պարունակությունը ամբողջովին սառչի (մոտ 24 ժամ): Պահածոն պահել մութ և զով տեղում:
Բանջարեղենով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: