Բանջարեղենով աղցան. Ձմեռվա համար պատրաստեք այս վիտամիններով հարուստ պահածոն

բանջարեղենով աղցան Պահածոներ

Բանջարեղենով աղցան. Ձմեռվա համար պատրաստեք այս վիտամիններով հարուստ պահածոն
Ձմռանը այնքան հաճախ ենք ցանկանում վայելել թարմ բանջարեղենային աղցաններ: Այնուամենայնիվ, ոչ բոլորն ունեն նման հնարավորություն, քանի որ ցուրտ սեզոնին ամառային պտուղների արժեքը չափազանց մեծ է: Էլ չենք ասում այն ​​փաստը, որ գրեթե բոլոր բանջարեղենները, որոնք վաճառվում են ձմռանը, գործնականում չունեն համ ու բույր:

Նման իրավիճակում փրկում է պահածոյացումը: Դրանք պատրաստելու դժվարությունն է, որ շատ ժամանակ է խլում: Այնուամենայնիվ, այս չնչին բան է` համեմատած այն հաճույքի հետ, որը դուք կզգաք ձմռանը` բացելով համեղ պահածոյի բանկա:

 բանջարեղենով աղցան

Բանջարեղենով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Լոլիկ 3 կգ
  • Բուլղարական պղպեղ 1 կգ
  • Գազար 1 կգ
  • Սոխ 1 կգ
  • Շաքար — 200 գ
  • Աղ 2 ճաշի գդալ
  • Բուսական յուղ 300 մլ
  • Քացախ 9%  150 մլ
  • Սև պղպեղ 15-20 հատ

Թարմ բանջարեղենով աղցան

Բանջարեղենով աղցան. Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրել գազարը, լվանալ, ապա մանրացնել ցանկացած հարմար եղանակով. Քերել խոշոր քերիչով կամ օգտագործել սննդային կոմբայն:
  2. Կլպել սոխը, լվանալ և կտրել բարակ քառորդ օղակներով:
  3. Լվանալ լոլիկը, մաքրել կեղևից և կտրել միջին չափի կտորներով (մոտ 2 սմ):
  4. Բուլղարական պղպեղի սերմերը և ցողունները մաքրել, լվանալ և կտրել կարճ շերտերով:
  5. Տեղադրել ամբողջ պատրաստված բանջարեղենը մեծ տարայի մեջ (կաթսա, էմալապատ աման և այլն): Ավելացնել շաքարավազ և աղ:
  6. Բանջարեղենի խառնուրդը լավ խառնել, ավելացնել քացախ և յուղ: Կրկին զգուշորեն խառնել:
  7. Ծածկել բանջարեղենով ամանը կափարիչով և թող դրանք մարինացվեն և հյութ արձակեն: Դրա համար պետք է մոտ 60 րոպե: Ցանկության դեպքում աղցանը կարող եք թողնել մի քանի ժամ:
  8. Երբ բանջարեղենը հյութ արձակի, դրեք ամանը վառարանի վրա: Խառնուրդը հասցնել եռման, ապա եփել մոտ 20-25 րոպե: Մի մոռացեք խառնուրդը երբեմն խառնել փայտե բահիկով: Տաք աղցանը լցնել ստերիլացված բանկաների մեջ և փակել կափարիչներով:
  9. Բանկաները շրջել գլխիվայր և ծածկել տաք ծածկոցով, թողնել այնքան ժամանակ, մինչև բանկաների պարունակությունը ամբողջովին սառչի (մոտ 24 ժամ): Պահածոն պահել մութ և զով տեղում:

Թարմ բանջարեղենով աղցան

Բանջարեղենով աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Կորեական աղցան գազարով և դդմիկով / Koreakan axcan gazarov ev ddmikov / axcanner / salatner

Խնդրում ենք Գնահատեք