Բլղուրով շիլա կաթով. Օգտակար և անուշաբույր հացահատիկային ուտեստ

բլղուրով շիլա ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Բլղուրով շիլա կաթով. Օգտակար և անուշաբույր հացահատիկային ուտեստ, որն ուղղակի մեծ էներգիայի պաշար կհաղորդի ձեզ:

Ստացվում է բավականին անսովոր, բայց շատ համեղ ուտեստ` հաճելի համեղ բույրով: Նման թանձր շիլան կարելի է մատուցել նաև քաղցր սոուսներով կամ ջեմերով:

բլղուրով շիլա

Բլղուրով շիլա կաթով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Բուլղուր 4 ճաշի գդալ
  • Կաթ 300 մլ
  • Շաքար 1.5 ճաշի գդալ
  • Աղ 0,5 թեյի գդալ
  • Կարագ 25 գր

բլղուրով շիլա

Բլղուրով շիլա կաթով. Պատրաստման եղանակը

  1. Պատրաստել բոլոր բաղադրիչները:
  2. Կաթը լցնել տապակի մեջ և բերել եռման:
  3. Կարագը հալեցնել տաք թավայի մեջ:
  4. Բլղուրը լցնել յուղի մեջ և խառնել:
  5. Դանդաղ կրակի վրա տապակել հատիկեղենը մինչև դարչնագույն դառնա և ընկույզի բույր գա:
  6. Տապակած հատիկեղենը լցնել կաթի մեջ, խառնել:
  7. Լցնել աղը և շաքարը, համտեսել, խառնել:
  8. Մարմանդ կրակի վրա 20 րոպե եփեք շիլան: Դրանից հետո ծածկել և թողնել 10 րոպե:
  9. Տաք շիլան լցնել ափսեի վրա և մատուցել մի բաժակ կաթի կամ թեյի հետ: Ցանկության դեպքում կարելի է զարդարել թարմ հատապտուղներով, չորացրած մրգերով, ընկույզով:

բլղուրով շիլա

Ախորժաբեր և սննդարար շիլան պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ոսպով և բրնձով փլավ

Խնդրում ենք Գնահատեք