Բլղուրով շիլա կաթով. Օգտակար և անուշաբույր հացահատիկային ուտեստ, որն ուղղակի մեծ էներգիայի պաշար կհաղորդի ձեզ:
Ստացվում է բավականին անսովոր, բայց շատ համեղ ուտեստ` հաճելի համեղ բույրով: Նման թանձր շիլան կարելի է մատուցել նաև քաղցր սոուսներով կամ ջեմերով:
Содержание
Բլղուրով շիլա կաթով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Բուլղուր 4 ճաշի գդալ
- Կաթ 300 մլ
- Շաքար 1.5 ճաշի գդալ
- Աղ 0,5 թեյի գդալ
- Կարագ 25 գր
Բլղուրով շիլա կաթով. Պատրաստման եղանակը
- Պատրաստել բոլոր բաղադրիչները:
- Կաթը լցնել տապակի մեջ և բերել եռման:
- Կարագը հալեցնել տաք թավայի մեջ:
- Բլղուրը լցնել յուղի մեջ և խառնել:
- Դանդաղ կրակի վրա տապակել հատիկեղենը մինչև դարչնագույն դառնա և ընկույզի բույր գա:
- Տապակած հատիկեղենը լցնել կաթի մեջ, խառնել:
- Լցնել աղը և շաքարը, համտեսել, խառնել:
- Մարմանդ կրակի վրա 20 րոպե եփեք շիլան: Դրանից հետո ծածկել և թողնել 10 րոպե:
- Տաք շիլան լցնել ափսեի վրա և մատուցել մի բաժակ կաթի կամ թեյի հետ: Ցանկության դեպքում կարելի է զարդարել թարմ հատապտուղներով, չորացրած մրգերով, ընկույզով:
Ախորժաբեր և սննդարար շիլան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ոսպով և բրնձով փլավ