Բոված վերմիշելով ապուր. Ճաշին մատուցվող համեղ ուտելիք
Իմ մանկության ամենասիրելի ապուրը ոչ բորշչն է, այլ տատիկիս եփած վերմիշելով ապուրը: Մեր հարևանները հերթ էին կանգնում բաղադրատոմսի համար, երբ բույրը տարածվում էր ամբողջ շենքով: Ես ինքս պատրաստում եմ դա երկար տարիներ, բայց համը չի ձանձրացնում:
Պատրաստվում է ապուրը տապակած վերմիշելով: Այս բաղադրիչն ապուրին տալիս է անսովոր համ: Բացի այդ, ապուրը կարող է երկար մնալ սառնարանում, իսկ մակարոնեղենը չի ուռչում:
Содержание
Բոված վերմիշելով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի ազդր 2 կտոր
- Կարտոֆիլ 400 գ
- Սոխ 1 հատ
- Գազար 1 հատ
- Բարակ վերմիշել 70 գ
- Դափնու տերև 3 հատ
- Պղպեղ 7 հատ
- Կանաչի 2 թեյի գդալ
- Աղ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
- Ջուր 2 լ
Բոված վերմիշելով ապուր. Պատրաստման եղանակը
- Նախ, եկեք պատրաստենք արգանակը: Ջուրը դնել կրակի վրա և սպասել, մինչև որ մի փոքր եռա: Այժմ ավելացնել աղ, ամբողջական մաքրած սոխ և գազար, համեմունք, դափնու տերև և հավի ազդրեր:
- Երբ ջուրը եռում է, հանել ստացված փրփուրը: Ապա ծածկել կաթսան կափարիչով և եփել արգանակը 20 րոպե չափավոր ջերմության վրա:
- Վերմիշելը բովել առանց յուղի տապակի մեջ` անընդհատ խառնելով, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
- Հեռացրեք միսը և գազարը արգանակից և մի կողմ դրեք: Կարող եք դեն նետել սոխը, դափնու տերևը և պղպեղը:
- Կարտոֆիլը կտրել փոքր խորանարդիկներով մեջ և լցնել արգանակի մեջ: Համեմել աղով և հասցնել եռման, եփել ևս 10 րոպե ՝ սպիտակ փրփուրը մաքրելով:
- Հեռացնել մաշկը հավի մսից, միսը բաժանել ոսկորներից և կտրել այն մասերի:
- Բաղադրիչները չոր համեմունքների հետ միասին լցնել ապուրի մեջ, խառնել: Եփել ևս 5 րոպե:
- Վերմիշելը լցնել ապուրի մեջ և եփել ևս 5 րոպե:
Ապուր պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել ոչ միայն հավի ազդրերը, այլ նաև կրծքամիսը կամ ապուրի հավաքածու:
Բոված վերմիշելով ապուրը պատրաստ է: Մատուցելուց առաջ զարդարեք թարմ կանաչիներով: Ապուրը ստացվում է թափանցիկ և գեղեցիկ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ավելուկով ապուր