Բոված վերմիշելով ապուր. Ճաշին մատուցվող համեղ ուտելիք

Բոված վերմիշելով ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Բոված վերմիշելով ապուր. Ճաշին մատուցվող համեղ ուտելիք

Իմ մանկության ամենասիրելի ապուրը ոչ բորշչն է, այլ տատիկիս եփած վերմիշելով ապուրը: Մեր հարևանները հերթ էին կանգնում բաղադրատոմսի համար, երբ բույրը տարածվում էր ամբողջ շենքով: Ես ինքս պատրաստում եմ դա երկար տարիներ, բայց համը չի ձանձրացնում:

Պատրաստվում է ապուրը տապակած վերմիշելով: Այս բաղադրիչն ապուրին տալիս է անսովոր համ: Բացի այդ, ապուրը կարող է երկար մնալ սառնարանում, իսկ մակարոնեղենը չի ուռչում:

Բոված վերմիշելով ապուր

Բոված վերմիշելով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Հավի ազդր 2 կտոր
  • Կարտոֆիլ 400 գ
  • Սոխ 1 հատ
  • Գազար 1 հատ
  • Բարակ վերմիշել 70 գ
  • Դափնու տերև 3 հատ
  • Պղպեղ  7 հատ
  • Կանաչի 2 թեյի գդալ
  • Աղ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
  • Ջուր 2 լ

Բոված վերմիշելով ապուր

Բոված վերմիշելով ապուր

Բոված վերմիշելով ապուր. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ, եկեք պատրաստենք արգանակը: Ջուրը դնել կրակի վրա և սպասել, մինչև որ մի փոքր եռա: Այժմ ավելացնել աղ, ամբողջական մաքրած սոխ և գազար, համեմունք, դափնու տերև և հավի ազդրեր:
  2. Երբ ջուրը եռում է, հանել ստացված փրփուրը: Ապա ծածկել կաթսան կափարիչով և եփել արգանակը 20 րոպե չափավոր ջերմության վրա:
  3. Վերմիշելը բովել առանց յուղի տապակի մեջ` անընդհատ խառնելով, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
  4. Հեռացրեք միսը և գազարը արգանակից և մի կողմ դրեք: Կարող եք դեն նետել սոխը, դափնու տերևը և պղպեղը:
  5. Կարտոֆիլը կտրել փոքր խորանարդիկներով մեջ և լցնել արգանակի մեջ: Համեմել աղով և հասցնել եռման, եփել ևս 10 րոպե ՝ սպիտակ փրփուրը մաքրելով:
  6. Հեռացնել մաշկը հավի մսից, միսը բաժանել ոսկորներից և կտրել այն մասերի:
  7. Բաղադրիչները չոր համեմունքների հետ միասին լցնել ապուրի մեջ, խառնել: Եփել ևս 5 րոպե:
  8. Վերմիշելը լցնել ապուրի մեջ և եփել ևս 5 րոպե:

Ապուր տապակած արիշտաով

Ապուր պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել ոչ միայն հավի ազդրերը, այլ նաև կրծքամիսը կամ ապուրի հավաքածու:

Բոված վերմիշելով ապուրը պատրաստ է: Մատուցելուց առաջ զարդարեք թարմ կանաչիներով: Ապուրը ստացվում է թափանցիկ և գեղեցիկ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ավելուկով ապուր

Խնդրում ենք Գնահատեք