Բուլղարական աղցան. Նրբահամ ուտեստ

Բուլղարական աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Բուլղարական աղցան. Նրբահամ ուտեստ

Ճամփորդելով տարբեր երկրներում՝ անհնար է չանդրադառնալ տեղական խոհանոցին: Ինչ-որ բան դուր է գալիս, որոշ բաներ` ոչ, բայց մենք միշտ բաղադրատոմսեր ենք բերում տուն և պարբերաբար պատրաստում: Իմ վերջին գտածոներից մեկն այս բուլղարական աղցանն է:

Առաջին հայացքից կարող է թվալ, թե պարզ խորտիկ է, որը պատրաստվում է թարմ բանջարեղենի խառնուրդից: Բայց առաջին փորձից հետո կհասկանաք, որ համն անսովոր է: Ինչպե՞ս կարելի է դրան հասնել: Մենք ձեզ կներկայացնենք հիանալի աղցանի բաղադրատոմսը:

Բուլղարական աղցան

Բուլղարական աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
  • Ձիթապտղի յուղ 60 մլ
  • Սոխ 150 գ
  • Լոլիկ 400 գ
  • Վարունգ 300 գ
  • Մաղադանոս 10 գ
  • Պանիր 200 գ
  • Կարմիր գինու քացախ 30 մլ
  • Աղ ՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած) ՝ ըստ ճաշակի

Բուլղարական աղցան

Բուլղարական աղցան

Բուլղարական աղցան. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ և մաքրել բուլղարական պղպեղը, քսել դրա վրա 10 մլ ձիթապտղի յուղ, դնել հրակայուն ամանի մեջ և տեղադրել ջեռոցում 20 րոպե 200 ° C ջերմաստիճանում:
  2. Դրանից հետո ձևամանը փայլաթիթեղով ծածկել, թող պղպեղը սառչի: Կլպել և կտրատել կտորներով: Սոխը կտրել կես օղակներով, իսկ լոլիկը՝ շերտերով:
  3. Մաքրել վարունգը և կտրել դրանք օղակներով: Մաղադանոսը մանրացնել և պանիրն անցկացնել խոշոր քերիչով:
  4. Խառնել բոլոր բաղադրիչները և համեմել աղցանը մնացած ձիթապտղի յուղով և քացախով: Համեմել աղով, պղպեղով և խառնել:

Բուլղարական աղցան

Բուլղարական աղցան

Մատուցելուց առաջ աղցանի բաժինները զարդարել ձիթապտղով, քերած պանիրով ​​և կտրատած մաղադանոսով: Այսպես, այն նույնիսկ ավելի տպավորիչ ու ախորժելի տեսք կունենա:

Նախուտեստը շատ ժամանակ չի պահանջում. Սովորաբար պղպեղի թխվելու ընթացքում ժամանակ է լինում կտրատել բոլոր բաղադրիչները:

Բուլղարական աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կարմիր աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք