Բուլղարական աղցան. Նրբահամ ուտեստ
Ճամփորդելով տարբեր երկրներում՝ անհնար է չանդրադառնալ տեղական խոհանոցին: Ինչ-որ բան դուր է գալիս, որոշ բաներ` ոչ, բայց մենք միշտ բաղադրատոմսեր ենք բերում տուն և պարբերաբար պատրաստում: Իմ վերջին գտածոներից մեկն այս բուլղարական աղցանն է:
Առաջին հայացքից կարող է թվալ, թե պարզ խորտիկ է, որը պատրաստվում է թարմ բանջարեղենի խառնուրդից: Բայց առաջին փորձից հետո կհասկանաք, որ համն անսովոր է: Ինչպե՞ս կարելի է դրան հասնել: Մենք ձեզ կներկայացնենք հիանալի աղցանի բաղադրատոմսը:
Բուլղարական աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
- Ձիթապտղի յուղ 60 մլ
- Սոխ 150 գ
- Լոլիկ 400 գ
- Վարունգ 300 գ
- Մաղադանոս 10 գ
- Պանիր 200 գ
- Կարմիր գինու քացախ 30 մլ
- Աղ ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած) ՝ ըստ ճաշակի
Բուլղարական աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ և մաքրել բուլղարական պղպեղը, քսել դրա վրա 10 մլ ձիթապտղի յուղ, դնել հրակայուն ամանի մեջ և տեղադրել ջեռոցում 20 րոպե 200 ° C ջերմաստիճանում:
- Դրանից հետո ձևամանը փայլաթիթեղով ծածկել, թող պղպեղը սառչի: Կլպել և կտրատել կտորներով: Սոխը կտրել կես օղակներով, իսկ լոլիկը՝ շերտերով:
- Մաքրել վարունգը և կտրել դրանք օղակներով: Մաղադանոսը մանրացնել և պանիրն անցկացնել խոշոր քերիչով:
- Խառնել բոլոր բաղադրիչները և համեմել աղցանը մնացած ձիթապտղի յուղով և քացախով: Համեմել աղով, պղպեղով և խառնել:
Մատուցելուց առաջ աղցանի բաժինները զարդարել ձիթապտղով, քերած պանիրով և կտրատած մաղադանոսով: Այսպես, այն նույնիսկ ավելի տպավորիչ ու ախորժելի տեսք կունենա:
Նախուտեստը շատ ժամանակ չի պահանջում. Սովորաբար պղպեղի թխվելու ընթացքում ժամանակ է լինում կտրատել բոլոր բաղադրիչները:
Բուլղարական աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարմիր աղցան