Բուլղարական պղպեղով նախուտեստ. Պահածոյացման ամենահամեղ եղանակը:
Նրանց համար, ովքեր ամեն տարի որոշում են այն նախուտեստից պատրաստել ձմեռվա համար, բայց երբեք չեն պատրաստել, որոշել ենք ներկայացնել այս փորձված բաղադրատոմսը: Համոզված ենք, որ այն, անշուշտ, երկար չի մնա դարակաշարերի վրա:
Պղպեղի աղցանը հիանալի պահվում է սենյակային ջերմաստիճանում: Այս բազմակողմանի խորտիկը կարող է մատուցվել սառը և տաք: Չափավոր կծու պղպեղը լավ հավելում կլինի խնջույքի սեղանին: Սխտորով նախուտեստը հարմար է ընտանեկան ընթրիքի ժամանակ:
Պահածոյացված աղցան պատրաստելը շատ պարզ է: Բավական է խառնել բաղադրիչները, թող բուլղարական պղպեղը ներծծվի համեմունքներով, 20 րոպե եփել բանջարեղենը և փակել բանկաները: Ընտրեք հասած և թարմ պղպեղներ: Կարող եք պահածոն ավելի պայծառ դարձնելու համար վերցնել տարբեր գույների պղպեղներ:
Բաղադրիչների քանակը հաշվարկվում է 1 լիտրանոց բանկայի համար:
Բուլղարական պղպեղով նախուտեստ. Բաղադրիչներ
- Բուլղարական պղպեղ 1 կգ
- Սխտոր 1 գլուխ
- Մաղադանոս 100 գ
- Քացախ 2 ճաշի գդալ
- Խմելի սունելի 1,5 ճաշի գդալ.
- Աղ 1 ճաշի գդալ
- Շաքար 2 ճաշի գդալ
- Սև պղպեղ 0,5 թեյի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ 5 ճաշի գդալ
Բուլղարական պղպեղով նախուտեստ. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ և չորացնել պղպեղը: Մաքրել այն սերմերից և կտրել երկարությամբ 8 մասի:
- Պղպեղը լցնել հաստ հատակով մեծ կաթսայի մեջ: Ավելացնել համեմունքներ, յուղ, աղացած մաղադանոս և սխտոր:
- Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել, կափարիչով ծածկել և փաթեթավորել տապակը թաղանթով: Թողնել մեկ ժամ սենյակային ջերմաստիճանում, խառնելով յուրաքանչյուր 15 րոպեն մեկ:
- Երբ պղպեղը բավարար թրմված կլինի, կաթսայի պարունակությունը հասցնել եռման և եփել 15 րոպե: Ավելացնել քացախը և եփել ևս 5-7 րոպե:
- Ստերիլացնել բանկաներն ու կափարիչները: Տաք նախուտեստը լցնել բանկաների մեջ և փակել: Պահել սառը, մութ տեղում:
Բուլղարական պղպեղով նախուտեստը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: