Գազարով և վարունգով աղցան. Խրթխրթան, կծու նախուտեստ
Ցուրտ եղանակին շատ հաճախ ենք ցանկություն ունենում համեղ, թարմ բանջարեղեն վայել: Բայց խորհուրդ չի տրվում գնել սուպերմարկետներից. Դա կարող է վտանգավոր լինել առողջության համար: Որպեսզի ձեր դիետան ինչ-որ կերպ բազմազանեցնեք հետաքրքիր բանջարեղենային աղցաններով, պատրաստվեք ձմռանն այն ժամանակ, քանի դեռ վարունգը և այլ բանջարեղենը մատչելի են:
Ցանկանում ենք ձեզ հետ կիսվել պարզ աղցանի բաղադրատոմսով, որը կարող է գրավել նույնիսկ ամենախստապահանջ գուրմաններին: Գազարով կորեական վարունգը գերազանց նախուտեստ է, որը պետք է գոնե մեկ անգամ պատրաստի յուրաքանչյուր տանտիրուհի:
Անպայման ունեցեք պահոցում, որովհետև երբեմն այնքան հաճելի է կծու ինչ-որ բանջարեղեն խրթխրթացնելը:
Գազարով և վարունգով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- վարունգ 2 կգ
- գազար 2 հատ
- սխտոր 1 հատ
- խնձորի քացախ 120 մլ
- շաքար 0,25 բաժակ
- արևածաղկի ձեթ 120 մլ
- աղ 1 ճաշի գդալ
- դափնու տերև 3 հատ
- սև պղպեղ (աղացած) 1 պտղունց
- համեմի սերմեր 1 պտղունց
Գազարով և վարունգով աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ և կտրտել վարունգը: Մաքրել գազարը, քերել բարակ շերտերով:
- Մաքրել և մանրացնել սխտորը: Մի մեծ ամանի մեջ խառնել գազարը, վարունգը և սխտորը:
- Պատրաստել մարինադը. Քացախը խառնել շաքարի, բուսական յուղի, աղի և համեմունքների հետ, բանջարեղենի վրա լցնել մարինադը, ծածկել սննդային թաղանթով և սառեցնել 24 ժամ: Այս ընթացքում պարբերաբար խառնել, որպեսզի բանջարեղենը հավասարապես մարինացվի:
- 24 ժամ հետո աղցանը լցնել մաքուր, չոր բանկաների մեջ: Ստերիլացնել աղցանով բանկաները տակը կտոր փռած կաթսայի մեջ եռացնելով 15 րոպե: Փակել կափարիչներով, շրջել գլխիվայր, թողնել տաք տեղում, որպեսզի սառչի: Մի քանի շաբաթ անց վարունգի աղցանը կարելի է ուտել:
Ձեր ընտանիքը շատ կսիրի բանջարեղենի այս համեղ խորտիկը: Այսպիսով, երբ չգիտեք, թե ինչ նոր բան կարելի է պատրաստել վարունգից, անպայման օգտվեք այս բաղադրատոմսից:
Գազարով և վարունգով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թթու պատրաստելու մեր եղանակին ծանոթացեք ստորև.