Գառան մսով շուրպա. Անչափ համեղ, գունեղ, ախորժելի կերակուր
Շուրպան արևելյան ուտեստ է, որը պատկանում է մի քանի երկրների ազգային խոհանոցին: Դրա հիման վրա կան նաև ապուր պատրաստելու բազմաթիվ տարբերակներ: Նրանց ընդհանուրն այն է, որ շուրպան եփում են գառան մսից` ավելացնելով բանջարեղեն, համեմունքներ և կանաչիներ: Որոշ մարդիկ շուրպան համարում են ոչ թե ապուր, այլ՝ երկրորդ կերակուր:
Կարող են երկար վիճել այն մասին, թե որ երկրին է պատկանում բաղադրատոմսը, և պատրաստման որ տարբերակն է ճիշտ … Բայց ինչո՞ւ վիճաբանել, եթե ավելի լավ է այն եփել և ուտել: Եթե խոսենք առողջության առումով՝ սա իսկական ժողովրդական բժշկություն է: Այս հարուստ ապուրը կարող է բուժել գրիպը, սակավարյունությունը, ռևմատիզմը և թոքաբորբը:
Ձեզ առաջարկում ենք շուրպա պատրաստելու տարբերակներից մեկը: Սովորաբար դմակի յուղն է օգտագործվում միս տապակելու համար: Այն կարելի է փոխարինել հավի ճարպով կամ բուսական յուղով:
Գառան մսով շուրպա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Գառան միս 500 գ
- Արևածաղկի ձեթ 5 ճաշի գդալ
- Սոխ 4 հատ
- Բուլղարական պղպեղ 2 հատ
- Լոլիկ 3 հատ
- Կարտոֆիլ 2 հատ
- Գազար 2 հատ
- Չաման 0.5 թեյի գդալ
- Համեմի սերմ 0.5 թեյի գդալ
- Համեմ 1 փունջ
- Մաղադանոս 1 փունջ
- Սամիթ 1 փունջ
Գառան մսով շուրպա. Պատրաստման եղանակը
- Այս ապուրը լավագույնն է եփել ղազանի կամ հաստ հատակով կաթսայի մեջ: Միսը մանրացնել և տապակել այն յուղի մեջ միջին կրակի վրա մինչև ոսկե դարչնագույնը:
- Կտրել սոխը օղակներով, լցնել մսի վրա:
- Մաքրել լոլիկը, կտրատել դրանք և ավելացնել մսին: Նույնն անել բուլղարական պղպեղի հետ և եփել ցածր ջերմության վրա, կես ժամ, մինչև բանջարեղենի հյութերը դուրս գան, ավելացնել համեմունքներ:
- Կտրեք գազարը ձողիկներով և լցնել դրանք կաթսայի մեջ: Ամբողջը ծածկել ջրով և եփել ցածր կրակի վրա ևս կես ժամ:
- Վերջապես ավելացնել կտրատած կարտոֆիլն ու կանաչիները: Համեմել աղով` ըստ ճաշակի:
- Շուրպան մարմանդ կրակի վրա թողնել, որ եփվի ևս մեկ ժամ:
Գառան մսով շուրպան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համով խաշլամա շարովի