Գառան ոտքի միս ջեռոցում` խոհարարական տոպրակի մեջ

Գառան ոտքի միսը ջեռոցում ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Գառան ոտքի միս ջեռոցում` խոհարարական տոպրակի մեջ, համեղ և նուրբ ուտեստ:
Շատերն են սիրում գառան մսով ուտեստներ: Դուք կարող եք գառան միս պատրաստել տարբեր ձևերով, իսկ այս բաղադրատոմսով առաջարկում ենք թխել գառի ոտքը: Դժվար չէ, հավատացեք և փորձեք: Թխման առանձնահատկությունների մասին կարդացեք ստորև:

Գառան ոտքի միսը ջեռոցում

Գառան ոտքի միս ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Գառան ոտքը (ամբողջը) կամ դրա լայն մասը 1−1,5 կգ
  • Գազար 1 հատ
  • Սխտոր 2-3 մեխակ
  • Համեմունքներ` ուրց և օրեգանո, խնկունի մի քանի ճյուղիկ
  • Աղ, պղպեղ` ըստ համտեսել
  • Պատրաստի մանանեխ 1 ճաշի գդալ (դուք կարող եք օգտագործել մանանեխի սերմեր)
  • Ձիթայուղ
  • Խոհարարական տոպրակ թխելու համար

Նախապես մարինացրեք, որպեսզի միսը դառնա համեղ և քնքուշ:

Գառան ոտքի միսը ջեռոցում

Գառան ոտքի միս ջեռոցում. Ինչպես պատրաստել

  1. Մանրակրկիտ լվանալ ոտքը, կտրել ավելորդ ճարպը (այն կարող է օգտագործվել փլավի պատրաստման ժամանակ): Կլպել գազարը և կտրել խորանարդներով, 1,5–2 սմ երկարությամբ: Մաքրել սխտորը, կտրել փոքր խորանարդներով:
  2. Հետո դանակով անել կտրվածքներ մսի մեջ սխտորի և գազարի կտորների չափի խորությամբ: Այս կտրվածքներում տեղադրել գազար և սխտոր: Կատարեք 15–20 կտրվածք ՝ գառան ոտքը լցնելու համար: Սա լիովին բավարար է: Մնացած սխտորն ու գազարը պարզապես կտրատել խորանարդներով և պարզապես ավելացնել մսին:
  3. Պատրաստել պարզ մարինադ` խառնել օրեգանո, ուրց, 1 թեյի գդալ աղ, պղպեղ, մանանեխ, ավելացնել 1 թեյի գդալ ձիթայուղ: Խառնել ամեն ինչ մանրակրկիտ: Ոտքին քսել արդյունքում ստացված մարինադը, այն կափարիչով ամանի մեջ դնել կամ փաթեթավորեք ալյումինե փայլաթիթեղով և թող  մարինացվի մեկ օր (կամ առնվազն 8-12 ժամ):
  4. Թխելուց առաջ գառի ոտքը դնել տոպրակի մեջ, շուրջը դնել խնկունի 3-4 ճյուղ: Զգուշորեն կապել տոպրակի եզրերը: Չմոռանաք վերին մասում կատարել 1-1,5 սմ կտրվածք, որպեսզի օդը դուրս գա:
  5. Հարկավոր է նախապես ջեռոցը տաքացնել 250-270 աստիճան, Տոպրակով միսը դնել մեջը և թխել 1,5 ժամ՝  ջերմաստիճանը 10 աստիճանով իջեցնելով յուրաքանչյուր 10 րոպեն մեկ: Այսպիսով, 90 րոպե անց ջերմաստիճանը կհասնի 180 աստիճանի, իսկ գառի ոտքը կլինի հյութալի, քնքուշ և կատարյալ թխած: Խոհարարության ավարտից 15-20 րոպե առաջ անհրաժեշտ է կտրել տոոպրակը վերևի մասում, որպեսզի գառան միսը կարմրի:

Գառան ոտքի միսը ջեռոցում

Գառան ոտքի միսը ջեռոցում պատրաստ է: Կարող եք մատուցել, որպես հիմնական ուտեստ:
Բարի ախորժակ!

Խնդրում ենք Գնահատեք