Գերմանական աղցան հետաքրքիր սոուսով. Բաղադրատոմսը հավանեցի ռեստորանում իսկ հիմա տանն եմ պատրաստում

Գերմանական աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Առաջարկում ենք փորձել պատրաստել «Հին Մյունխեն» Գերմանական աղցան։

Գերմանական խոհանոցը շատ հետաքրքիր բաղադրատոմսերի աղբյուր է։ Հավանաբար, դրա նկատմամբ նման ուժեղ գաստրոնոմիական գրավչությունը պայմանավորված է մեծ բազմազանությամբ:

Եվրոպական այս երկրի որոշ ուտեստներ կարող են շփոթեցնող լինել: Սակայն շատ այլ ճաշատեսակներ այժմ համաշխարհային խոհանոցի սեփականությունն են։

Այս խոհանոցի մասին հիշատակելիս շատերը մտածում են մեղրաբլիթի, շտրուդելի, ստոլենի և մարցիպանի մասին։ Սակայն գերմանացիները ուշադրություն են դարձնում նաև աղցանների պատրաստմանը։ Նրանց աղցանները շատ նման են մերին։

Գերմանական աղցան

Գերմանական աղցան. Բաղադրիչները

_կիսաապխտած երշիկ — 350 գ

_աղ — ½ թեյի գդալ

_պանիր — 200 գ

_մանանեխ — 1 թեյի գդալ

_կարմիր սոխ — 3 հատ

_խնձորի քացախ — 1 ճաշի գդալ

_թթու վարունգ — 4 հատ

_թթվասեր — 4 ճաշի գդալ

_կանաչ սոխ — 100 գ

_մայոնեզ — 4 ճաշի գդալ

_սամիթ — մի փունջ

Գերմանական աղցան

Գերմանական աղցան. Պատրաստման եղանակը

_Երշիկը պետք է մանր կտրատել բարակ ձողիկներով, իսկ պանիրը՝ փոքր խորանարդիկներով։

_Կարմիր սոխը կես օղակներով, իսկ կանաչ սոխն ու սամիթը մանր կտրատել։

_Վարունգը երշիկի նման պետք է կտրատել բարակ ձողիկներով։ Մի մանրացրեք դրանք քերիչով։

_Առանձին ամանի մեջ լցնել մայոնեզն ու թթվասերը, խառնել մանանեխի հետ։

_Սոուսի մեջ լցնել խնձորի քացախը, աղը և մանրակրկիտ խառնել։ Կարելի է ավելացնել սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։

_Երշիկը, պանիրը, կանաչ և կարմիր սոխը, սամիթն ու վարունգը պետք է միացնել մեկ տարայի մեջ։ Ավելացնել սոուսի բաղադրիչները և լավ խառնել։

Գերմանական աղցան

Աղցանը սոուսով ներծծվելու համար խորհուրդ ենք տալիս 15-20 րոպեով դնել սառնարանը։ Արդյունքում գերմանական աղցան կստանաք այն մթերքներից, որոնք, որպես կանոն, միշտ տանը կան։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Շքեղ աղցան Ցեզար

Խնդրում ենք Գնահատեք