Առաջարկում ենք փորձել պատրաստել «Հին Մյունխեն» Գերմանական աղցան։
Գերմանական խոհանոցը շատ հետաքրքիր բաղադրատոմսերի աղբյուր է։ Հավանաբար, դրա նկատմամբ նման ուժեղ գաստրոնոմիական գրավչությունը պայմանավորված է մեծ բազմազանությամբ:
Եվրոպական այս երկրի որոշ ուտեստներ կարող են շփոթեցնող լինել: Սակայն շատ այլ ճաշատեսակներ այժմ համաշխարհային խոհանոցի սեփականությունն են։
Այս խոհանոցի մասին հիշատակելիս շատերը մտածում են մեղրաբլիթի, շտրուդելի, ստոլենի և մարցիպանի մասին։ Սակայն գերմանացիները ուշադրություն են դարձնում նաև աղցանների պատրաստմանը։ Նրանց աղցանները շատ նման են մերին։
Գերմանական աղցան. Բաղադրիչները
_կիսաապխտած երշիկ — 350 գ
_աղ — ½ թեյի գդալ
_պանիր — 200 գ
_մանանեխ — 1 թեյի գդալ
_կարմիր սոխ — 3 հատ
_խնձորի քացախ — 1 ճաշի գդալ
_թթու վարունգ — 4 հատ
_թթվասեր — 4 ճաշի գդալ
_կանաչ սոխ — 100 գ
_մայոնեզ — 4 ճաշի գդալ
_սամիթ — մի փունջ
Գերմանական աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Երշիկը պետք է մանր կտրատել բարակ ձողիկներով, իսկ պանիրը՝ փոքր խորանարդիկներով։
_Կարմիր սոխը կես օղակներով, իսկ կանաչ սոխն ու սամիթը մանր կտրատել։
_Վարունգը երշիկի նման պետք է կտրատել բարակ ձողիկներով։ Մի մանրացրեք դրանք քերիչով։
_Առանձին ամանի մեջ լցնել մայոնեզն ու թթվասերը, խառնել մանանեխի հետ։
_Սոուսի մեջ լցնել խնձորի քացախը, աղը և մանրակրկիտ խառնել։ Կարելի է ավելացնել սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։
_Երշիկը, պանիրը, կանաչ և կարմիր սոխը, սամիթն ու վարունգը պետք է միացնել մեկ տարայի մեջ։ Ավելացնել սոուսի բաղադրիչները և լավ խառնել։
Աղցանը սոուսով ներծծվելու համար խորհուրդ ենք տալիս 15-20 րոպեով դնել սառնարանը։ Արդյունքում գերմանական աղցան կստանաք այն մթերքներից, որոնք, որպես կանոն, միշտ տանը կան։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շքեղ աղցան Ցեզար