Գրանիտե տապակ. Խոհարարության կանոններ, խնամք

Գրանիտե տապակ ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Գրանիտե տապակ. Խոհարարության կանոններ, խնամք

Վերջերս ընկերուհիս պարծեցավ, որ իր համար նոր թավա է գնել ՝ գրանիտե ծածկով: Վաղուց արդեն ես նրանից այնքան խանդավառ բառեր չեմ լսել: Այս տապակի մեջ ըստ իրեն նա և տապակում է և շոգեխաշում: Ամեն ինչ հիանալի է ստացվում:

Իսկ ես մտածում էի՝ կարո՞ղ է գրանիտե տապակը փոխարինել չուգունե տապակին:

Գրանիտե տապակ

Հաջորդ հանգստյան օրերին ես գնացի խանութ և խորհրդակցեցի մասնագետի հետ: Պարզվում է, որ գրանիտե տապակն ունի իր թերությունները: Այս նորաձև սպասքը հատուկ խնամք է պահանջում: Եթե ​​ցանկանում եք, որ ձեր տապակը երկար տարիներ ձեզ ծառայի, հաշվի առեք հետևյալ կանոնները:

Գրանիտե տապակ

Գրանիտե տապակ. Որակները, կիրառման տարբերակները

  • Գրանիտե տապակներն այժմ շատ տարածված են, քանի որ արտադրողները թույլ են տալիս դրանք օգտագործել ինչպես գազօջախի, այնպես էլ էլեկտրական և հալոգենային վառարանի վրա:
  • Հատուկ ծածկույթի շնորհիվ տապակը հավասարապես տաքանում է կրակի վրա: Իսկ չկպչող թաղանթի շնորհիվ այդ տապակի մեջ սնունդը չի այրվում և երկար ժամանակ տաք է մնում:
  • Նման տապակի մեջ ցանկացած ուտեստ պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է նվազագույն յուղ: Այնուամենայնիվ, սնունդը պետք է խառնել փայտե կամ սիլիկոնային բահիկի օգնությամբ: Չնայած արտադրողները ասում են, որ մետաղական իրերը սարսափելի չեն տապակի համար, իրականում դա այնքան էլ ճիշտ չէ: Տապակի մակերեսին մետաղյա պարագաները փոքր ճաքեր են թողնում:

Գրանիտե տապակ

Գրանիտե տապակ. Անհրաժեշտ խնամքը

  • Գնումից անմիջապես հետո գրանիտապատ ծածկով տապակը պետք է լվանալ տաք ջրով և մի փոքր մաքրող միջոցներով: Սկզբունքորեն, այս կանոնը վերաբերում է ցանկացած նոր խոհարարական պարագաներին:
  • Հաջորդը, չորացրեք սրբիչով և մի քանի կաթիլ յուղ լցնել: Մակերեսը սրբել անձեռոցիկով: Այս պրոցեսը թույլ կտա ձեզ կերակուր պատրաստել նույնիսկ առանց յուղի:
  • Ավելի լավ է տապակը լվանալ փափուկ սպունգով կամ նույնիսկ աման լվացող մեքենայի մեջ: Ի դեպ, սննդի մնացորդները գրեթե չեն մնում դրա վրա:
  • Այնուամենայնիվ, գրանիտե տապակը վախենում է ջերմաստիճանի փոփոխությունից: Հետեւաբար, խորհուրդ չենք տալիս պատրաստելուց անմիջապես հետո սառը ջուր լցնել դրա մեջ: Բացի այդ, խուսափեք նախապես տաքացրած տապակի մեջ սառեցված սնունդ ավելացնելուց:

Գրանիտե տապակ
Վերջերս իմ խոհանոցում հայտնվեց գրանիտե տապակ: Ամուսինս ինչ-որ տեղ լսել էր, որ հենց դրանով են տապակվում լավագույն սթեյքերը:

Ինչ վերաբերում է ինձ, ապա կարծում եմ, որ ոչինչ չի կարող փոխարինել հին ու բարի չուգունե տապակին: Բայց սա արդեն ճաշակի խնդիր է: Գրանիտով պատված տապակ ունե՞ք: Ինչպե՞ս եք այն օգտագործում:

Տեսանյութ

Օգտակար խորհուրդներ խոհանոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք