Դդմիկը լոլիկով. Համեղ և օգտակար, ամառվա բույրով պահածո ձմռան համար
Մայրիկս վերջապես պարզեց դդմիկով պահածոյի բաղադրատոմսը, որը նա փնտրում էր դեռ 90-ականներից: Ես նույնպես փորձեցի այն և համոզվեցի, որ իհարկե արժե ժամանակ հատկացնել:
Այն պարունակում է ոչ միայն դդմիկի կտորներ և տոմատի մածուկ, այլ նաև բուլղարական պղպեղ, սալոր, կանաչիներ և շատ համեմունքներ: Ի դեպ, բաղադրատոմսում տոմատի մածուկը կարող եք փոխարինել 1,5 կգ թարմ լոլիկով, իսկ համեմը՝ մանանեխի սերմերով: Այդպես լոլիկով դդմիկը կստանա էլ ավելի հետաքրքիր համ:
Դդմիկը լոլիկով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Դդմիկ 2.5 կգ
- Սամիթ 0.5 փունջ
- Մաղադանոս 0.5 փունջ
- Սոխ 300 գ
- Գազար 300 գ
- Սխտոր 1 հատ
- Չիլի 1 հատ
- Սալոր 300 գ
- Բուլղարական պղպեղ 300 գ
- Սև պղպեղ (հատիկ) 1 թեյի գդալ
- Համեմի սերմ 1 թեյի գդալ
- Ջուր 500 մլ
- Տոմատի մածուկ 150 գ
- Շաքարավազ 150 մլ
- Արևածաղկի ձեթ 100 մլ
Դդմիկը լոլիկով. Պատրաստման եղանակը
- Լավ լվանալ և մաքրել բանջարեղենը և հանել սերմերը:
- Հեռացնել կորիզները սալորից: Սալորը և բոլոր բանջարեղենները, բացառությամբ դդմիկը՝ աղալ մսաղացով:
- Այս միատարր զանգվածի վրա լցնել ջուր: Դրան ավելացնել տոմատի մածուկ, համեմ, պղպեղի հատիկներ: Ավելացնել նաև շաքարը, աղը և արևածաղկի ձեթը:
- Կաթսան դնել կրակի վրա: Բանջարեղենային զանգվածը եռացնել:
- Եռացնելուց հետո եփել 20 րոպե՝ զգուշորեն խառնելով: Այդ ընթացքում կտրել դդմիկը փոքր խորանարդներով: Կտրատել կանաչիները:
- 20 րոպե անց դդմիկը և կանաչիները լցնել կաթսայի մեջ, կրկին խառնել: Եռացնել և եփել 20 րոպե՝ միջին կրակով:
- Այժմ պատրաստուկը կարելի է վերցնել կրակից:
- Նախապես մանրէազերծել տարաներն ու կափարիչները:
- Լոլիկով դդմիկը լցնել բանկաների մեջ:
- Փակել դրանք և շրջել գլխիվայր: Թողնել դրանք սառչեն սենյակային ջերմաստիճանում:
- Ապա բանկաներն իջեցնել նկուղ կամ պահել դրանք որևէ զով տեղում
Այս քանակի մթերքներից ստացվում է 2 հատ լիտրանոց, 2 հատ 700 և 2 հատ 500 գրամանոց բանկա:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բրոկոլի ենք թթու ենք դնում