Դդմիկի խավիար. Լավագույն բաղադրատոմսը ձմռան պահածոյի համար
Սա իսկապես ձմռան համար դդմի խավիարի լավագույն բաղադրատոմսն է: Ես եփել եմ շատ անգամներ և ըստ տարբեր բաղադրատոմսերի, բայց այս մեկը պարզապես հրաշք է ! Ստացվում է շատ համեղ խավիար, բոլորը ուտում ու սիրում են!
Դդմիկի խավիար. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Դդմիկ — 5 կգ (կեղևով)
- Գազար — 1,7 կգ
- Սոխ — 1,5 կգ
- Բուսական յուղ — 600 մլ
- Տոմատի մածուկ — 5 ճաշի գդալ
- Քացախ 70% — 35 մլ
- Խոշոր քարաղ (ոչ յոդացված) — 130 գր
- Շաքար — 250 գր
- Սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Դդմիկի խավիար. Պատրաստման եղանակը
- Լավ լվացեք և մանրէազերծեք բանկաները:
- Դդմիկն ու գազարը մաքրել կեղևից:
- Կտրեք սոխը փոքր խորանարդիկներով:
- Գազարները մանր կտրատեք:
- Կարտոֆիլները մաքրեք, կտրեք փոքր խորանարդիկներով:
- Տաքացրեք մի կաթսա կամ խորը տապակ: Լցնել յուղը, լավ տաքացնել և անմիջապես գազարը լցնել դրա մեջ:
- Տապակել գազարը ուժեղ կրակի վրա: Մոտ 15 րոպե անց ավելացնել սոխը:
- Եփել 10 րոպե: Ծածկեք և կրակը թուլացրեք:
- Եփել գազարն ու սոխը մինչև սոխը փափկի: Այժմ տոմատի մածուկն ավելացնել սոխին և գազարին և եփեք ևս 5-7 րոպե:
- Մի մեծ կաթսայում, որում պետք է խավիարը պատրաստեք, մեջը յուղ լցրեք և դդմիկն անմիջապես մեջը լցնել, թող շոգեխաշվի:
- Այդ ընթացքում գազարով և սոխով կզբաղվենք: Այս ընթացքում դդմիկը շոգեխաշելիս՝ պարբերաբար խառնել: Շոգեխաշելու ընթացքում դրանք պետք է դառնան շատ փափուկ, ինչպես կարտոֆիլի պյուրեն:
- Ուղղակիորեն կաթսաների մեջ ընկղմվող բլենդերով հարել գազարն ու սոխը, իսկ առանձին՝ դդմիկը:
- Խառնել երկու զանգվածները: Ավելացնել աղ, շաքար: Համտեսեք ըստ ձեր ճաշակի:
- Այժմ խավիարը դնել կրակի վրա, փակ կափարիչի տակ, մոտ 30 րոպե: Պատրաստելիս անպայման խառնեք:
Վերջում ավելացնել քացախ: Կարելի է փորձել, կզգաք մի փոքր թթվաշություն: - Քացախ ավելացնելուց հետո եփեք ևս 3 րոպե:
- Տաք խավիարը լցնել մանրէազերծված բանկաների մեջ և անմիջապես փակել կափարիչները:
Բանկաները շրջել գլխիվայր և փաթաթած թողեք մինչև սառչի: Պահածոն կարող եք պահել բնակարանում, միայն մութ տեղում:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Դդմիկով կոտլետներ