Դդմիկի խավիար. Մանկուց ծանոթ շատ համեղ պահածո, որը մեզ բոլորիս կտանի հիշողությունների գիրկը:
Ով չի հիշում, թե որքան համով էր մեր սիրելի, բոլորին ծանոթ դդմիկով խավիարը: Ստացվում է շատ նուրբ, հյութալի, պայծառ և անուշահոտ խավիար: Անմոռանալի և անզուգական համ:
Դդմիկի խավիար. Մեզ պետք կլինի.
- Դդմիկ 3 կգ
- Գազար 1 կգ
- Սոխ 1 կգ
- Աղ 3 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ 1 \ 3 թեյի գդալ
- Տոմատի մածուկ 3 ճաշի գդալ;
- Քացախ 9% 3 ճաշի գդալ
Դդմիկի խավիար. Պատրաստման եղանակը
- Սկզբի համար, դդմիկը կտրատել միջին չափի խորանարդներով, սոխը նույնպես կտրել ոչ շատ մեծ կտորներով, մանրացնել գազարը:
- Դդմիկը փոխանցում ենք խորը թավայի մեջ և տապակել մոտ կես ժամ փակված կափարիչի տակ, այնուհետև տապակած դդմիկները լցնել առանձին ամանի մեջ:
- Հաջորդը, սոխը տապակել նույն թավայի մեջ, այն պետք է դառնա փափուկ և կիսաթափանցիկ: Սա նույնպես տապակելուց հետո լցնել առանձին ամանի մեջ:
- Այժմ տապակած գազարը տապակել մինչև փափկի: Այժմ մսաղացով աղալ բանջարեղենը, դնելով ամենափոքր ցանցը: Ցանկության դեպքում դուք կարող եք հարել ձեռքի բլենդերով:
- Այժմ վերցնել հաստ հատակով տապակ, այնտեղ լցնել պատրաստված բանջարեղենը և դնել կրակին:
- Եռալուց հետո թողեք եռա ևս 15-20 րոպե՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով:
- Այժմ աղ, պղպեղ, ավելացնել տոմատի մածուկ, լցնել 2 ճաշի գդալ քացախ, խառնել և թողնել եռացրած մոտ 15 րոպե: Խոհարարությունից 10 րոպե առաջ ավելացնել մեկ այլ ճաշի գդալ քացախ և թող 10 րոպե եփ գալ:
- Ստերիլիզացնել բանկաները ցանկացած եղանակով, լցնել տաք խավիարը բանկաների մեջ և ամուր փակում կափարիչները: Այնուհետև կարելի է տեղափոխել պահեստավորման վայր: Այս քանակի մթերքներից ստացվում է 3,5 լիտր պատրաստի խավիար:
- Դդմիկի խավիարը մատուցելիս դուք և ձեր հյուրերը հիացած կլինեք դրա նուրբ համով, աներևակայելի բույրով և հագեցնելու ունակությամբ: Ստացվում է աներևակայելի համեղ:
Դդմիկի խավիարը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ.