Դդմիկի մարինադ. Ձմռանը սեղանին ունեցեք թեթև նախուտեստ:
Այսօր ուզում ենք ձեզ պատմել թթու դդմիկի շատ պարզ և փորձված բաղադրատոմսի մասին: Նման եղանակով դուք կարող եք թթու դնել ձմեռվա համար: Բացի այդ, եթե դուք չունեք անհրաժեշտ կծու խոտաբույսեր, ապա կարող եք փորձել առանց դրանց:
Այս դեպքում, սովորական քացախի փոխարեն, ձեզ հարկավոր է վերցնել անուշահոտացվածը:
Դդմիկի մարինադ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Դդմիկ -1 կգ
- Սև պղպեղ -5 հատ
- Բուրավետ պղպեղ -2 հատ
- Դափնու տերև -1 հատ
- Թարխուն
- Հաղարջի տերևներ — փունջ
Մարինադի համար.
(հիմնված է 1 լիտր ջրի վրա)
- Աղ -50 գր
- Շաքար -100 գր
- Քացախ -100 մլ
Դդմիկի մարինադ. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ երիտասարդ դդմիկը սառը ջրով, կտրել օղակներով կամ կես օղակներով: Ամեն ինչ կախված է բանջարեղենի չափից: Նրանք պետք է հարմարավետորեն դասավորվեն բանկայի մեջ:
- Այնուհետև պատրաստել մարինադը: Եռացող ջրի մեջ լցնել շաքարավազ, աղ և խառնում: Դդմիկի մարինադը պատրաստ է: Սպասել մեկ րոպե, որպեսզի աղը և շաքարը լրիվ լուծվի:
- Լվանալ և ստերիլիզացնել բանկաները ցանկացած եղանակով, որը հարմար է ձեզ համար: Յուրաքանչյուրի ներքևի մասում դնել սև պղպեղ, բուրավետ պղպեղ, դափնու տերև, հաղարջի տերևներ, թարխուն:
- Կտրտած դդմիկը շարել բանկաներում:
- Լցնել բանկան մարինադով և փակել ստերիլ կափարիչներով: Այնուհետև անցնում ենք ստերիլիզացման գործընթացին: Մեզ անհրաժեշտ կլինի մեծ կաթսա, որի ներքևի մասում պետք է սրբիչ դնել և վրան շարել բանկաները: Տաք ջրով լցնել կաթսան, մինչև հասնի բանկաների «ուսերին»: Ջուրը հասցնել եռման և շարունակել եռացնել բանկաները 12 րոպե: Կարիք չկա ավելի երկար պահել: Հակառակ դեպքում, դուք չեք ստանաք խրթխրթան դդմիկ, այլ խաշած ու փափուկ բանջարեղեն:
- Նշված ժամանակից հետո զգուշորեն հանել տաք բանկաները, ամուր փակել դրանք կափարիչներով, շրջել գլխիվայր, փաթեթավորել դրանք և թող այս ձևով մնան մինչև ամբողջովին սառչեն:
Դդմիկի մարինադը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: