Դդմիկով աղցան. Այս նուրբ ուտեստը կզովացնի և կհագեցնի ձեզ ամառվա շոգին: Դդմիկով աղցանը դուր կգա բոլորին: Բուրավետ, հյութեղ նախուտեստը շատ համեղ է և ամենակարևորը` այն պատրաստվում է պարզ և հեշտությամբ: Դուք կարող եք ուտել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում, դրանից ուտեստի համը չի վատանում: Անպայման փորձեք մի անգամ, և վստահ ենք, որ կսկսեք շատ հաճախ պատրաստել այն:
Содержание
Դդմիկով աղցան. Մեզ պետք կլինի
- Դդմիկ 1-2 հատ
- Մեղր 1 թեյի գդալ
- Սոյայի սոուս 1-2 ճաշի գդալ
- Կիտրոնի հյութ 2 թեյի գդալ
- Բուսական յուղ 1-2 ճաշի գդալ
- 2 պճեղ սխտոր
- Ընկույզ (թակած) — 2 թեյի գդալ
- Կանաչիներ` մաղադանոս և սամիթ
- Աղը ըստ համտեսի
Դդմիկով աղցան. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ
- Վերցնել երիտասարդ դդմիկ և կտրում դրանք շերտերով, աղ անում և խառնում: Թող այդպես մնա 10 րոպե:
- Երբ նշված ժամանակն անցնի` հեռացնել ամբողջ ավելացած հեղուկը, որը առաջացել է ամանի մեջ: Դդմիկները տարածել թղթե անձեռոցիկի վրա, ապա ծածկել մեկ այլ անձեռոցիկով և լավ չորացնում:
- Լցնել տապակի մի քիչ բուսական յուղ, տաքացնել և լցնել դդմիկը դրա վրա: Տապակել միջին ջերմության վրա, մինչև բաց ոսկեգույնը, ապա տեղափոխել աղցանի ամանի մեջ:
- Միևնույն ժամանակ պատրաստել սոուսը. Դրա համար փոքրիկ ամանի մեջ խառնել մեղր, սոյայի սոուս, կիտրոնի հյութ, բուսական յուղ և ճզմած սխտոր, լավ խառնել ամեն ինչ մանրակրկիտորեն:
- Լցնել սոուսը տապակած դդմիկի վրա: Վրան լցնել մանրացված ընկույզը և մանր կտրատած կանաչիները, կրկին խառնել:
Դդմիկով աղցանը պատրաստ է: Կարող եք անմիջապես մատուցել, բայց ավելի լավ է թույլ տալ, որ աղցանը լավ թրմվի, և մի քանի ժամ անց այն կդառնա ավելի համեղ: Անպայման պատրաստեք, ձեզ և ձեր ընկերներին իսկապես դուր կգա:
Բարի ախորժակ: