Դդմիկով աջիկա. Մեր ընտանեկան բաղադրատոմսը

դդմիկով աջիկա ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Դդմիկով աջիկա. Մեր ընտանեկան բաղադրատոմսը: Անմիջապես ուզում ենք նշել, որ իհարկե գիտենք, որ այս անվանումը մեր հնարանքն է, որովհետև մենք սովոր ենք աջիկա անվանել այն, դա կծու և շատ պայծառ համեմված պահածո է, որը մի փոքր նման է դդմիկով խավիարի, բայց ունի ավելի ցայտուն համ:

Հուսով ենք, որ դուք կհավանեք այս բաղադրատոմսը և ձմռան համար պատրաստեք մի քանի բանկա ամեն սեզոնին:

դդմիկով աջիկա

Դդմիկով աջիկա. Մեզ պետք կլինի.

  • դդմիկ — 5 կգ (արդեն մաքրած)
  • բուսական յուղ -1,5 բաժակ;
  • շաքար — 1 բաժակ;
  • աղ — 2 ճաշի գդալ
  • 2 հատ կծու պղպեղ
  • տոմատի մածուկ — 450-500 գրամ
  • քացախ 9% — 150 մլ
  • սխտոր (մաքրված) — 1 բաժակ:

դդմիկով աջիկա

Դդմիկով աջիկա. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

  1. Այսպիսով, պահածոյի համար պատրաստել դդմիկը, անհրաժեշտության դեպքում մաքրել սերմերից, եթե դդմիկը երիտասարդ է, կարող եք միայն կեղևը հեռացնել: Աղալ դրանք մսաղացով:
  2. Դդմիկին ավելացնել բուսական յուղը, տոմատի մածուկ, շաքար, աղ, կծու պղպեղ (այն նույնպես մանրացնել մսաղացով:
  3. Դդմիկի զանգվածը դնել կրակի վրա և եփել եռալու պահից մոտ սկսած 1 ժամ: Մի մոռացեք ժամանակ առ ժամանակ խառնել:
  4. Դրանից հետո ավելացնել ճզմիչով լավ մանրացված սխտորը դդմիկի զանգվածին և լցնել քացախը:
    Այնուհետև եփել ևս 10 րոպե:
  5. Մինչ աջիկան եփվում է, պետք է ջեռոցում մանրէազերծել բանկաները: Դրանք պետք է դնել սառը ջեռոցում միջին մակարդակի վրա, և հասցնել ջերմությունը  150 ° C: Թողնել 5 րոպե: Դրանից հետո անջատել ջեռոցը և թողնել 15 րոպե:
  6. Պատրաստի աջիկան տաք վիճակում լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ և ամուր փակել կափարիչներով:
  7. Շրջել բանկաները կափարիչները ներքև և փաթաթել դրանք ծածկոցով, մինչև ամբողջովին սառչեն:

դդմիկով աջիկա

Դդմիկով աջիկան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք