Դդմիկով բլիթներ. Համեղ ու թարմ  ուտեստ

դդմիկով բլիթներ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Դդմիկով բլիթներ. Համեղ ու թարմ  ուտեստ, որը կարող եք մատուցել որպես անկախ կերակրատեսակ` թթվասերով, մածունով, մայոնեզով, սոուսով, վրան ցանելով թարմ սամիթով կամ մաղադանոսով: Այս բլիթները կարելի է մատուցել որպես խավարտ մսի, հավի կամ ձկան ուտեստների հետ:

Դդմիկով բլիթները այժմ կարելի է պատրաստել գրեթե ամբողջ տարվա ընթացքում, քանի որ դրանք միշտ վաճառվում են:

Ինչպես ցանկացած բաղադրատոմսում, դդմիկի բլիթների պատրաստումը նույնպես ունի իր գաղտնիքները: Դրանց մասին ավելի մանրամասն:

դդմիկով բլիթներ

Դդմիկով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Դդմիկ — 2 հատ, մոտավոր 1,5 կգ
  • Գազար — 1 հատ (միջին չափի)
  • Սխտոր — 1 պճեղ (ըստ ցանկության)
  • Ձու — 1 հատ
  • Աղ — 0,5 թեյի գդալ
  • Շաքար — 1 ճաշի գդալ
  • Պղպեղ` ըստ համտեսի
  • Ալյուր — 6 ճաշի գդալ
  • Օսլա — 1 ճաշի գդալ (կարտոֆիլի կամ եգիպտացորենի)
  • Դարչին — 1 թեյի գդալ
  • Ուրց — 1 փունջ
  • Տապակելու համար բուսական յուղ

դդմիկով բլիթներ

Դդմիկով բլիթներ. Ինչպես պատրաստել

  1. Մաքրել դդմիկը, կտրել երկու ծայրերը, հեռացնել սերմերը, կտրել 4-6 մասերի և քերել խոշոր քերիչով: Կարելի է օգտագործել խոհանոցային կոմբայն: Վերջում պետք է քամել հյութը, որը մեծ քանակությամբ է արտադրվում: Դա կարելի է անել ուղղակի ձեռքերով քամելով: Այնուհետև լցնել դդմիկը խորը ամանի մեջ:
  2. Լվանալ գազարը, քերել մանր քերիչով: Գազարը բլիթներին կտա գեղեցիկ գույն և ծավալ: Քերած գազարը ավելացնել դդմիկին: Եթե ​​որոշեք օգտագործել սխտոր, ապա մանր կտրատել և ավելացնել գազարի ու դդմիկի զանգվածին:
  3. Ավելացնել ձուն: Աղ, պղպեղ անել ըստ համտեսի: Լցնել շաքարավազ և դարչին: Խառնել այս զանգվածը մանրակրկիտորեն: Ավելացնել օսլա, իսկ հետո ալյուր՝ անընդհատ խառնելով: Դդմիկի զանգվածը (խմորը) բավականին ջրիկ է ստացվում: Պետք չէ վախենալ դրանից: Տապակելիս այն արագորեն գոլորշիանում է
  4. Տաքացնել տապակը, մի քիչ յուղ լցնում (մոտ 2 ճաշի գդալ), երբ յուղը տաքանա, ուրցի մի փունջ իջեցրեք դրա մեջ, որպեսզի յուղը կլանի ուրցի բույրը: Ի դեպ, այս դերում խնկունին նույնպես շատ հարմար է: Այնուհետև հանել փունջը:
  5. Ճաշի գդալով, տապակի մեջ դնել 5-6 բլիթ և տապակել յուրաքանչյուր կողմից 2-3 րոպե միջին կրակի վրա, որպեսզի դրանք չայրվեն: Սովորաբար դդմիկով նրբաբլիթներն արագ են տապակվում: Ափսեի վրա շարել պատրաստի բլիթները:
  6. Ըստ անհրաժեշտության ավելացնել յուղը, կրկին կատարել հնարքը ուրցի փունջով և կրկին 5-6 բլիթի խմոր լցնել տապակի մեջ: Դդմիկի նշված քանակից ստացվում են 35-40 նրբաբլիթ:

դդմիկով բլիթներ

Ահա այսպես հեշտ և արագ կարելի է պատրաստել դդմիկով բլիթներ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Դդմիկով կոտլետներ

Խնդրում ենք Գնահատեք