Դդմիկով խավիար. Ձմռան ամիսներին անփոխարինելի համեղ նախուտեստ:
Դդմիկով խավիարի հարուստ և պայծառ գույնը, անսպառ բույրը և շատ նուրբ համը ձեզ կգերեն: Խավիարի ամենահամեղ բաղադրատոմսը, որն անպայման պետք է փորձեք:
Նման խավիարը բառացիորեն կանհետանա սեղանից բառացիորեն րոպեներ անց, և դուք ժամանակ չեք ունենա աչք թարթել, քանի որ անհրաժեշտ կլինի գնալ նոր բանկա բերելու:
Դդմիկով խավիար. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.
- Դդմիկ 2 կգ
- Գազար 1 կգ
- Սոխ 1 կգ
- Տոմատի մածուկ 150 գ
- Սխտոր ըստ ցանկության
- Կծու պղպեղ ըստ ցանկության
- Շաքարավազ 4 ճաշի գդալ
- Աղ 2 ճաշի գդալ
- Բուսական յուղ 200 գ
- Քացախ 9% 50 մլ կամ քացախաթթու 70%
- Համեմունքներ ձեր հայեցողությամբ:
Դդմիկով խավիար. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Դդմիկները մաքրել կեղևից, կտրատել կամայական կտորներով, գլխավորն այն է, որ հնարավորինս փոքր լինեն, քանի որ այդ դեպքում դրանք ավելի արագ կպատրաստվեն:
- Այժմ մանր խորանարդներով կտրատել գազարն ու սոխը: Այնուհետև բուսական յուղը լցնել հաստ պատերով կաթսայի մեջ, այնտեղ գազարը լցնել, ավելացնել շաքարավազ և աղ: Կափարիչը փակել և բերել եռման:
- 10 րոպե կրակի վրա թողնել գազարը եռալու պահից հետո: Մանր կտրատած դդմիկը մեջը լցնել և հետո հետո դանդաղ և ուշադիր խառնել, թողնել ևս 10 րոպե եփվի:
- Այնուհետև ընդհանուր ամանի մեջ լցնել մանր կտրատած սոխը, բերում եռման և եփում, մինչև բանջարեղենը դառնա փափուկ, պարբերաբար խառնելով:
- Բանկաները մանրէազերծել 3-ից 5 րոպե միկրոալիքային վառարանում, առավելագույն հզորության վրա, նախապես բանկաների մեջ լցնելով 1,5 սմ ջուր: Եռացնել կափարիչները 5 րոպե, եռացող ջրի մեջ:
- Երբ բանջարեղենը դառնա շատ փափուկ, լցնել տոմատի մածուկը, խառնել և եփել 10 րոպե առանց փակելու կափարիչը: Այժմ լցնել քացախը, թողնել եռա, ապա հանել կրակից:
- Թող խավիարը սառչի, բլենդերը օգտագործելուց հետո խավիարը մանրացնել պյուրեի նման: Լցնել այն խորը կաթսայի մեջ, բերել եռման, եփել 3 րոպե:
Խավիարը լցնել բանկաների մեջ, կափարիչներով փակել, դնել բանկաները կափարիչների վրա, փաթաթել դրանք տաք վերմակով, թող ամբողջովին սառչի: Պահել նկուղում կամ սառնարանում:
Դդմիկով խավիարը պատրաստ է ձմեռվա համար: Ստացվում է շատ համեղ, հարուստ, շատ հաճելի, դրական գույնով:
Բարի ախորժակ: