Դդմիկով համեղ աղցան. Առավել նուրբ ու խրթխրթան աղցան ձմեռվա համար, որը կօգնի բազմազան դարձնել ձմեռային առօրյա սննդակարգը:
Մենք առաջարկում ենք պատրաստել դդմիկը լավագույն բաղադրատոմսերով: Պարզապես փորձեք և վստահ ենք, որ կպատրաստեք սրանից հետո ամեն սեզոնին:
Համարձակորեն գործի անցեք, պատրաստեք պահածոն և չեք զղջա դրա համար:
Դդմիկով համեղ աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները.
- դդմիկ 1,5 կգ
- գազար 1 հատ մեծ
- սոխ 1 հատ մեծ
- բուլղարական պղպեղ 1 հատ
- սխտոր 50 գ
- շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
- աղ 1 ճաշի գդալ
- բուսական յուղ 80 մլ
- քացախ 9% 50 մլ
- կետչուպ 260 մլ
- ջուր 1 բաժակ
- տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
Դդմիկով համեղ աղցան. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Երիտասարդ դդմիկը կտրատել օղակներով, առանց կեղևը հանելու:
- Կտրել մաքրած սոխը կես օղակներով:
- Կտրել պղպեղը միջին չափի կտորներով, և գազարը քերել կորեական գազարի քերիչով, եթե դրանից չունեք, կարելի է քերել խոշոր քերիչով:
- Կաթսայի մեջ լցնել արդեն նախապատրաստած գազարը դդմիկը, պղպեղը և սոխը:
- Ավելացնել աղ, շաքար, բուսական յուղ: Նաև անմիջապես ավելացնել չիլի կետչուպ:
- 2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկը 1 բաժակ ջրով նոսրացնել:
- Ավելացնել մածուկը բանջարեղենի մեջ և խառնել:
- Եփել ճիշտ 30 րոպե՝ պարբերաբար խառնելով:
- Ավելացնել սխտոր և քացախ, խառնել և եփել ևս 5 րոպե:
- Ստերիլիզացնել բանկաներն ու կափարիչները ցանկացած եղանակով, որը հարմար է ձեզ համար:
- Բանկաները լիքը լցնել շատ տաք վիճակում դդմիկով համեղ աղցան և ամուր փակել կափարիչները:
- Շրջել գլխիվայր, թող ամբողջովին սառչի, դրանից հետո շարեք պահոցում, ձմեռվա համար:
Դդմիկով համեղ աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ