Դրոժով ունիվերսալ խմոր: Դրանով թխվածքը ստացվում է պարզապես կատարյալ, եթերային, թեթև: Կարող եք օգտագործել բոլոր տեսակի լցոնումներ: Հարմար են ինչպես քաղցր, այնպես էլ մսով, բանջարեղենով, աղի լցոնումները: Հարմար է բոլոր տեսակի թխվածքների համար:
Դրոժով ունիվերսալ խմոր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_1 բաժակ տաք ջուր
_70 գրամ թարմ խմորիչ
_շաքար — 1 ճաշի գդալ
_500 մլ կաթ
_մարգարին — 175 գրամ (կամ կարագ)
_շաքար — 1,5 բաժակ
_աղ — 1 թեյի գդալ
_ձու — 3 հատ
_ալյուր մոտ 10 բաժակ
_ըստ ճաշակի կարող եք ավելացնել վանիլային շաքար
_բուսական յուղ — 3-4 ճաշի գդալ
Դրոժով ունիվերսալ խմոր. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ
_Պատրաստել թթխմորը. Դրա համար մաղել 5 բաժակ ալյուր, դրա մեջ փոսիկ անել: Դրա մեջ տաք ջուր լցնել, խմորիչ ավելացնել և ծածկել ալյուրով: Դնել խմորը տաք տեղում: Այն պետք է «գլխարկի» նման բարձրանա:
_Կաթի կեսը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի մարգարինը:
_Կաթը տաքացնել բայց չեռացնել: Լուծել մարգարինը, չեռացնել:
_Կաթսան հեռացնել կրակից, ավելացնել շաքարավազը, վանիլային շաքար և աղ: Մանրակրկիտ խառնեք ամեն ինչ:
_Ձվերն առանձին հարել մնացած կաթի հետ: Ձվի և կաթի խառնուրդն ավելացնել տաքացրած կաթի և մարգարինի մեջ:
_Հանել թթխմորը և վրան լցնել կաթի խառնուրդը: Աստիճանաբար ավելացնելով ալյուր, խմորը հունցել:
_Ձեռքերը յուղել բուսական յուղով, խմորը պետք է շատ լավ հունցվի, ավելի լավ է այն դուրս բերել ամանից և հունցել սեղանի վրա, պարբերաբար նետել այն, հարվածելով սեղանին:
_Ամանը բուսական յյուղով յուղել և խմորը դնել մեջը, ծածկել սրբիչով և պահել տաք տեղում:
_Թող խմորը մոտ երեք անգամ բարձրանա:
_Երբ խմորը բարձրանա, ձեռքերով կտորներ պոկել, և կարող եք սկսել բուլկիներ ու կարկանդակներ ձևավորել:
_Նման խմորից պատրաստված կարկանդակները թխել ջեռոցում 180-200 ° C ջերմաստիճանի տակ:
Դրոժով ունիվերսալ խմորը կարող եք օգտագործել և հաճույք պատրաստել սիրելիներին:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դրոժով խմորով սիննաբոն