Եփած հաց. Վերջերս փորձեցի, հիմա պատրաստում եմ միայն այդպես

Եփած հաց ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Եփած հաց. Վերջերս փորձեցի, հիմա պատրաստում եմ միայն այդպես

Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի, ով տանը հաց է թխում, գիտի, որ այն չի կարելի համեմատել խանութից գնվածի հետ: Տնական թխվածքը ոչ միայն համեղ է, այլև աներևակայելի անուշաբույր: Տունը միանգամից դառնում է ավելի հաճելի ու հարմարավետ: Երբևէ փորձե՞լ եք եփած հաց պատրաստել:

Այժմ ես ամեն օր թարմ և տնական բլիթներ ունեմ՝ և՛ պարզ կլոր, և՛ երկարաձգված տնական հոթ-դոգերի համար: Խաշած խմորով հացը ստացվում է ախորժելի ոսկե կեղևով: Վրան կարող եք շաղ տալ կակաչի կամ քնջութի սերմերով: Խորհուրդ ենք տալիս, փորձեք:

Եփած հաց

Եփած հաց. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 380 գ
  • Կաթ 125 մլ
  • Աղ 0,5 թեյի գդալ
  • Շաքար 0,5 թեյի գդալ
  • Կարագ 10 գ
  • Խմորիչ 2 գ ​
  • ​Սոդա 1 թեյի գդալ
  • Կակաչ ըստ ճաշակի

Եփած հաց

Եփած հաց

Եփած հաց. Պատրաստման եղանակը

  1. Ամանի մեջ խառնել տաք կաթը, կարագը, կես բաժակ տաք ջուր, շաքար և աղ: Ավելացնել խմորիչ և հարել:
  2. Ալյուրը մաղել և հունցել խմորը, մինչև որ հարթ և փափուկ դառնա: Թասիկը յուղել և խմորը դնել մեջը: Ծածկել սննդային թաղանթով կամ սրբիչով, տաք տեղում թողնել 30 րոպե:
  3. Խմորը ձգել պարանի նման և բաժանել 5 մասի: Յուրաքանչյուր մասը գնդիկ սարքել:
  4. Ծածկել ջեռոցի տապակը յուղաթղթով և խմորի կտորները դնել վրան: Ծածկել տապակը սննդային թաղանթով և թողեք 10 րոպե:
  5. 2 լիտր ջուր եռացնել, լուծել դրա մեջ խմորի սոդան և մեջն իջեցնել ապագա հացերը: Խաշել մոտ 20 վայրկյան:
  6. Այնուհետև դրանք կրկին դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա: Յուրաքանչյուր խմորագնդի վրա փոքր կտրվածքներ անել: Վրան շաղ տալ կակաչի սերմեր և դնել թխվելու 25 րոպե 180 ° C տաքացրած ջեռոցում:

Եփած հաց

Դուք կարող եք պատրաստել տնական հաց տարբեր հավելումներով՝ ընկույզ, սերմեր, համեմունքներ, թեփ: Աներևակայելի համեղ է ստացվում: Նման բլիթները հարմար են ապուրի, բուտերբրոդի համար:

Եփած հացը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Ֆիթնես հացի պատրաստման եղանակը

Խնդրում ենք Գնահատեք