Եփած հաց. Վերջերս փորձեցի, հիմա պատրաստում եմ միայն այդպես
Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի, ով տանը հաց է թխում, գիտի, որ այն չի կարելի համեմատել խանութից գնվածի հետ: Տնական թխվածքը ոչ միայն համեղ է, այլև աներևակայելի անուշաբույր: Տունը միանգամից դառնում է ավելի հաճելի ու հարմարավետ: Երբևէ փորձե՞լ եք եփած հաց պատրաստել:
Այժմ ես ամեն օր թարմ և տնական բլիթներ ունեմ՝ և՛ պարզ կլոր, և՛ երկարաձգված տնական հոթ-դոգերի համար: Խաշած խմորով հացը ստացվում է ախորժելի ոսկե կեղևով: Վրան կարող եք շաղ տալ կակաչի կամ քնջութի սերմերով: Խորհուրդ ենք տալիս, փորձեք:
Եփած հաց. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 380 գ
- Կաթ 125 մլ
- Աղ 0,5 թեյի գդալ
- Շաքար 0,5 թեյի գդալ
- Կարագ 10 գ
- Խմորիչ 2 գ
- Սոդա 1 թեյի գդալ
- Կակաչ ըստ ճաշակի
Եփած հաց. Պատրաստման եղանակը
- Ամանի մեջ խառնել տաք կաթը, կարագը, կես բաժակ տաք ջուր, շաքար և աղ: Ավելացնել խմորիչ և հարել:
- Ալյուրը մաղել և հունցել խմորը, մինչև որ հարթ և փափուկ դառնա: Թասիկը յուղել և խմորը դնել մեջը: Ծածկել սննդային թաղանթով կամ սրբիչով, տաք տեղում թողնել 30 րոպե:
- Խմորը ձգել պարանի նման և բաժանել 5 մասի: Յուրաքանչյուր մասը գնդիկ սարքել:
- Ծածկել ջեռոցի տապակը յուղաթղթով և խմորի կտորները դնել վրան: Ծածկել տապակը սննդային թաղանթով և թողեք 10 րոպե:
- 2 լիտր ջուր եռացնել, լուծել դրա մեջ խմորի սոդան և մեջն իջեցնել ապագա հացերը: Խաշել մոտ 20 վայրկյան:
- Այնուհետև դրանք կրկին դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա: Յուրաքանչյուր խմորագնդի վրա փոքր կտրվածքներ անել: Վրան շաղ տալ կակաչի սերմեր և դնել թխվելու 25 րոպե 180 ° C տաքացրած ջեռոցում:
Դուք կարող եք պատրաստել տնական հաց տարբեր հավելումներով՝ ընկույզ, սերմեր, համեմունքներ, թեփ: Աներևակայելի համեղ է ստացվում: Նման բլիթները հարմար են ապուրի, բուտերբրոդի համար:
Եփած հացը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Ֆիթնես հացի պատրաստման եղանակը