Ընթրիքի աղցան. Ընդամենը 4 բաղադրիչով համեղ նախուտեստը կարող եք մատուցել նաև տոնական սեղանին

Ընթրիքի աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Մատչելի բաղադրիչներով կարող եք պատրաստել համեղ Ընթրիքի աղցան, որն իսկապես արժանի է խնջույքների ժամանակ մատուցվելուն։

Մեր մշակույթում կա մի տարօրինակ կանոն՝ տոնական սեղանին պետք է դասական աղցաններ լինեն՝ կազմի մեջ շատ բաղադրիչներով։ Սակայն յուրաքանչյուր տեսակի խորտիկի համար առանձին մթերքներ գնելը խնայողություն չէ։ Խոհարարության մեջ շատ ավելի հարմար է օգտագործել պարզ և մատչելի բաղադրիչները:

Ընթրիքի աղցան

Ընթրիքի աղցան. Բաղադրությունը

_հավի լյարդ — 400 գ

_մայոնեզ — 1 ճաշի գդալ

_սոխ — 2 հատ

_թթու վարունգ — 2 հատ

_կորեական գազար — 100 գ

Ընթրիքի աղցան

Ընթրիքի աղցան. Պատրաստման եղանակը

_Սոխը կտրատել քառորդ օղակներով, տապակել բուսայուղի մեջ։

_Համը լավացնելու համար սոխին անպայման մի գդալ շաքարավազ և մի պտղունց աղ ավելացրեք։

_Լյարդը պետք է եփել 10 րոպե, ապա աղ անել ջրին և եփել ևս 2-3 րոպե։

_Եփած լյարդը կտրատել փոքր խորանարդիկներով՝ միաժամանակ հեռացնելով ավելորդ երակները։

_Կորեական գազարն ու թթու վարունգը մանր կտրատել։ Բոլոր կտրատած մթերքները լցնել մեկ ամանի մեջ։

_Բաղադրիչները խառնել, համեմել մայոնեզով։

Ընթրիքի աղցան

Այս աղցանին կարող եք աղ չանել, քանի որ կորեական գազարն այս ֆունկցիան կատարում է դրա բաղադրության մեջ։ Այս նախուտեստը շատ հագեցնող է, սակայն պարզ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ բրոկոլիով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք