Մատչելի բաղադրիչներով կարող եք պատրաստել համեղ Ընթրիքի աղցան, որն իսկապես արժանի է խնջույքների ժամանակ մատուցվելուն։
Մեր մշակույթում կա մի տարօրինակ կանոն՝ տոնական սեղանին պետք է դասական աղցաններ լինեն՝ կազմի մեջ շատ բաղադրիչներով։ Սակայն յուրաքանչյուր տեսակի խորտիկի համար առանձին մթերքներ գնելը խնայողություն չէ։ Խոհարարության մեջ շատ ավելի հարմար է օգտագործել պարզ և մատչելի բաղադրիչները:
Ընթրիքի աղցան. Բաղադրությունը
_հավի լյարդ — 400 գ
_մայոնեզ — 1 ճաշի գդալ
_սոխ — 2 հատ
_թթու վարունգ — 2 հատ
_կորեական գազար — 100 գ
Ընթրիքի աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Սոխը կտրատել քառորդ օղակներով, տապակել բուսայուղի մեջ։
_Համը լավացնելու համար սոխին անպայման մի գդալ շաքարավազ և մի պտղունց աղ ավելացրեք։
_Լյարդը պետք է եփել 10 րոպե, ապա աղ անել ջրին և եփել ևս 2-3 րոպե։
_Եփած լյարդը կտրատել փոքր խորանարդիկներով՝ միաժամանակ հեռացնելով ավելորդ երակները։
_Կորեական գազարն ու թթու վարունգը մանր կտրատել։ Բոլոր կտրատած մթերքները լցնել մեկ ամանի մեջ։
_Բաղադրիչները խառնել, համեմել մայոնեզով։
Այս աղցանին կարող եք աղ չանել, քանի որ կորեական գազարն այս ֆունկցիան կատարում է դրա բաղադրության մեջ։ Այս նախուտեստը շատ հագեցնող է, սակայն պարզ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ բրոկոլիով աղցան