Ընտանեկան ճաշ. Հարուստ համով, թանձր ու հագեցնող ապուր, որը դուր է գալիս բոլորին: Այս բաղադրատոմսը կնվաճի ձեզ և ձեր սիրելիներին բառացիորեն առաջին իսկ համտեսից:
Նման ապուրը դուք կպատրաստեք թեկուզ ամեն օր, քանի որ դրա համն անհավանական է և երբեք ձեզ չի ձանձրացնի:
Содержание
Ընտանեկան ճաշ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Բուսական յուղ 50 մլ
- Սոխ 1 հատ
- Լոլիկ 1 հատ
- Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
- Տոմատի մածուկ 1 թեյի գդալ
- Գազար 1 հատ
- Կարտոֆիլ 2 հատ
- Աղ` ըստ համտեսի
- Սառը ջուր 1,5 լ
- Նախապես թրջած սիսեռ 100 գ
- Բրինձ 50 գ
Կոլոլակ.
- Աղացած տավարի միս 230 գ
- Սոխ 1 հատ
- Աղ և պղպեղ` ըստ ճաշակի
- Համեմունքներ մսի համար
Ընտանեկան ճաշ. Պատրաստման եղանակը, քայլ առ քայլ
- Նախ խառնել աղացած միսն ու խոշոր քերիչով քերած սոխը: Աղ ու պղպեղ անել ըստ ճաշակի, մսին ավելացնել համեմունքներ: Մանրակրկիտ խառնել և ձևավորել կոլոլակները: Դրանք առայժմ թողնել սառնարանում:
- Այժմ անցնենք բանջարեղենին: Դրանք պետք է կտրատել այնպես, ինչպես սովորաբար կտրում եք ապուրի համար:
- Կաթսայի մեջ լցնել բուսական յուղը, լցնել սոխը, տապակել մինչև ոսկեգույն դառնա: Այնուհետև ավելացնել բուլղարական պղպեղը և լոլիկը, դրանից հետո լցնել տոմատի մածուկը:
- Խառնել ու բանջարեղենային զանգվածը տապակել 1-2 րոպե: Դրանից հետո ավելացնել գազարը, աղը` ըստ ճաշակի, լցնել սառը ջուր և անմիջապես ավելացնել սիսեռը:
- Ծածկել կափարիչով, եփեք 10-15 րոպե, ապա հեռացնել փրփուրը: Դրանից հետո ավելացնել կարտոֆիլն ու կոլոլակները: Եփել 30-40 րոպե, մինչեւ կարտոֆիլը պատրաստ լինի: Հիմա ժամանակն է ավելացնել լվացված բրինձը: Եփել ևս 8-10 րոպե, մինչև բրինձը պատրաստվի:
- Հեռացնել կրակից, լցնել ափսեների մեջ, զարդարել կանաչիիներով և ավելացնել թթվասեր:
Ընտանեկան ճաշը պատրաստ է: Ստացվում է շատ հյութալի, հարուստ ապուր: Փորձելով այն մեկ անգամ, դուք պարզապես կսիրահարվեք դրան:
Բարի ախորժակ: