Ինչպե՞ս պահել Թարմ լոլիկի պահածոն 2 տարի՝ պահպանելով դրանց համը։ Չի պահանջվում աղ կամ քացախ, ամեն ինչ շատ ավելի հեշտ է, քան կարծում եք:
Պատրաստման մեջ օգտագործել ենք լոլիկի երկու տեսակ՝ բարակ կեղևով և կոշտ տեսակով։ Վերցրել ենք 2 կիլոգրամ բանջարեղեն։
Թարմ լոլիկի պահածո. Անհրաժեշտ բաղաղդրիչները
_Լոլիկ 2 կգ բանկաների մեջ շարելու համար
_Լոլիկ՝ խյուսի համար
_Եռման ջուր՝ կաթսայի մեջ լցնելու համար
Թարմ լոլիկի պահածո. Պատրաստման եղանակը
_Լոլիկը լավ լվանալ և հեռացնել պոչերը։
_Լոլիկը կտրատել միջին չափի կտորներով, ընկղմվող բլենդերով մանրացնել։
_Զանգվածը պետք է վերածվի խյուսի։
_Լցնել խորը կաթսայի մեջ և կրկնել գործընթացը, մինչև կաթսան լցվի։
_Բաղադրիչները եռացնել կրակի վրա, հեռացնել ավելորդ փրփուրը, եփել 5 րոպե։
_Անհրաժեշտ են երկու լիտրանոց բանկաներ:
_Լոլիկները պատառաքաղով ծակծկել չորս կողմից և լցնել բանկաները, ընդհանուր առմամբ ստացվում է 3 բանկա։
_Լրացնել կաթսայի մեջ եփված հյութով։
_Մեծ կաթսա վերցնել և մեջը սրբիչ դնել, սա անհրաժեշտ է, որպեսզի ապակին չպայթի բարձր ջերմաստիճանից և ջուր լցնել:
_Միմյանցից փոքր հեռավորության վրա դնել բանկաները կաթսայի մեջ: Ծածկել կափարիչներով և ստերիլիզացնել 20 րոպե:
_Զգուշորեն հանել և սրբել սրբիչով։ Կափարիչներով ամուր փակել:
Այսպիսով, ստացվում է հիանալի պահածո հաջորդ 2 տարիների համար։ Եթե պահպանվում է համապատասխան ջերմաստիճանում, ապա պիտանելիության ժամկետը կլինի ստանդարտ:
Բարի ախորժակ: