Թեթև աղցան. Օրգանիզմի բեռնաթափման համար աղցանը կվերադարձնի առողջ կերակուր վայելելու բերկրանքը

Թեթև  աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Պատրաստեք Թեթև աղցան, որի շնորհիվ մայոնեզ-մսամթերքի առատ վայելումից հետո կկարողանաք վերադառնալ առողջ սննդի: Բանջարեղենով կաղամբը ինչ-որ կերպ բոլորովին հոգնեցրել է, իսկ առավոտյան կեֆիրը դեպրեսիա է առաջացնում, ոչ թե հանգստացնում:

Այս ուտեստն անվանում են «խոզանակ»՝ մարմինը մաքրելու զարմանալի ունակության համար: Բայց դուք կհավանեք այս աղցանն իր հաճելի քաղցր և թթու համի և խրթխրթան հյուսվածքի համար: Դրա պատրաստման համար անպայման օգտագործեք հում բանջարեղեն: Առաջարկում եմ ավելացնել ընկույզ և մանդարիններ`քաղցրությունն ընդգծելու համար:

Թեթև աղցան

Թեթև աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Գազար 2 հատ

_Ճակնդեղ 2 հատ

_Խնձոր 1 հատ

_Մանդարիններ 2 հատ

_Գինու քացախ 50 մլ

_Ձիթապտղի յուղ 50 մլ

_Տմին 1-2 պտղունց

_Մեղր 1 ճաշի գդալ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

Թեթև  աղցանԹեթև աղցան. Պատրաստման եղանակը

_Նախ պատրաստել սոուսը: Խորը ամանի մեջ լցնել մեղրը և լավ խառնել գինու կամ խնձորի քացախի հետ: Ավելացնել ձիթայուղը, տմինը և աղը: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:

_Մաքրել գազարն ու ճակնդեղը: Առանձին քերել դրանք կորեական գազարի քերիչով:

_Սոուսը լցնել ճակնդեղի վրա, որպեսզի այն չգունափոխի մնացած բաղադրիչները:  Խնձորը մաքրել և կտրել շերտերով: Մանդարինները մաքրել կեղեւից: Եթե սեպերը մեծ են, կտրելք դրանք մեջտեղից:

_Բոլոր բաղադրիչները լցնել աղցանի ամանի մեջ՝ համեմելով ձիթայուղի, քացախի և համեմունքների խառնուրդով:

_Աղցանով ամանը դնել սառնարանում կես ժամ, իսկ հետո մատուցել:

Թեթև  աղցան

Բեռնաթափող Թեթև աղցան անձամբ ես պատրաստում եմ ոչ միայն տոներից հետո, այլ նաև աշխատանքային օրերին: Այն էներգիա է հաղորդում, մեծացնում է ախորժակը և տալիս է թեթևության զգացում:

Այս շատ համեղ ուտեստն անձամբ ես նախընտրում եմ փորձել գրեթե ամեն օր՝ իր փխրունության, քաղցր ու թթու համի հետաքրքրության շնորհիվ: Փորձեք և դուք:

Թեթև աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Թարմ կաղամբով աղցան

 

Խնդրում ենք Գնահատեք