Պատրաստեք Թեթև աղցան, որի շնորհիվ մայոնեզ-մսամթերքի առատ վայելումից հետո կկարողանաք վերադառնալ առողջ սննդի: Բանջարեղենով կաղամբը ինչ-որ կերպ բոլորովին հոգնեցրել է, իսկ առավոտյան կեֆիրը դեպրեսիա է առաջացնում, ոչ թե հանգստացնում:
Այս ուտեստն անվանում են «խոզանակ»՝ մարմինը մաքրելու զարմանալի ունակության համար: Բայց դուք կհավանեք այս աղցանն իր հաճելի քաղցր և թթու համի և խրթխրթան հյուսվածքի համար: Դրա պատրաստման համար անպայման օգտագործեք հում բանջարեղեն: Առաջարկում եմ ավելացնել ընկույզ և մանդարիններ`քաղցրությունն ընդգծելու համար:
Թեթև աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Գազար 2 հատ
_Ճակնդեղ 2 հատ
_Խնձոր 1 հատ
_Մանդարիններ 2 հատ
_Գինու քացախ 50 մլ
_Ձիթապտղի յուղ 50 մլ
_Տմին 1-2 պտղունց
_Մեղր 1 ճաշի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
Թեթև աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Նախ պատրաստել սոուսը: Խորը ամանի մեջ լցնել մեղրը և լավ խառնել գինու կամ խնձորի քացախի հետ: Ավելացնել ձիթայուղը, տմինը և աղը: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:
_Մաքրել գազարն ու ճակնդեղը: Առանձին քերել դրանք կորեական գազարի քերիչով:
_Սոուսը լցնել ճակնդեղի վրա, որպեսզի այն չգունափոխի մնացած բաղադրիչները: Խնձորը մաքրել և կտրել շերտերով: Մանդարինները մաքրել կեղեւից: Եթե սեպերը մեծ են, կտրելք դրանք մեջտեղից:
_Բոլոր բաղադրիչները լցնել աղցանի ամանի մեջ՝ համեմելով ձիթայուղի, քացախի և համեմունքների խառնուրդով:
_Աղցանով ամանը դնել սառնարանում կես ժամ, իսկ հետո մատուցել:
Բեռնաթափող Թեթև աղցան անձամբ ես պատրաստում եմ ոչ միայն տոներից հետո, այլ նաև աշխատանքային օրերին: Այն էներգիա է հաղորդում, մեծացնում է ախորժակը և տալիս է թեթևության զգացում:
Այս շատ համեղ ուտեստն անձամբ ես նախընտրում եմ փորձել գրեթե ամեն օր՝ իր փխրունության, քաղցր ու թթու համի հետաքրքրության շնորհիվ: Փորձեք և դուք:
Թեթև աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Թարմ կաղամբով աղցան