Թթու դրած կծու լոլիկ. Անկրկնելի համեղ պահածո, որը կզարդարի ձեզ սեղանները ձմռանը:
Բաղադրատոմսը կարդալիս արդեն կպատկերացնեք թե ինչ անգնահատելի համ կունենա այն արդյունքում: Այս լոլիկը սեղանին երկար չի մնա, քանի որ երբ այն մատուցվում է, ամենասովորական կերակուրներն անգամ անչափ համեղ կլինեն:
Լոլիկը շատ համեղ է ստացվում, հյութեղ, կծու, ախորժելի: Անպայման պատրաստեք և գոհ կլինեք ձմռանը:
Содержание
Թթու դրած կծու լոլիկ. Բաղադրությունը 3 լիտր բանկայի համար.
- 1,600-1,700 կգ լոլիկ
- բալի և հաղարջի երկու տերև
- ցանկացած կանաչի ըստ ձեր ճաշակի
- ծովաբողկի տերև
Մի բաժակ մանրացված բանջարեղեններ (200 գրամ)`
- սոխ
- սխտոր
- քաղցր պղպեղ
- 2 կծու պղպեղի պատիճ:
Աղաջուր
- 5 լիտր ջրի համար;
- 1 բաժակ (200 գրամ) աղ
Կծու թթու լոլիկ: Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Լվանալ լոլիկը և խոտաբույսերը և դրանք դասավորել մաքուր բանկաների մեջ:
- Լուծել մի ամբողջ բաժակ քարաղը սառը ջրի մեջ:
- Սոխ, սխտորը, բուլղարական պղպեղը մանրացնելք բլենդերով կամ մսաղացով, մեծ կտորներով կտրատել կծու պղպեղը:
- Վերցրեք մեկական բաժակ կտրատած սոխ, սխտոր և պղպեղ: Խառնել ամեն ինչ և ավելացնել կծու պղպեղ:
- Մեկ բանկայի մեջ կարելի է լցնել մոտ 4-5 ճաշի գդալ ստացված զանգվածից: Այս երեք բաժակ բանջարեղենը բավարար է 3 հատ 3 լիտրանոց բանկայի համար:
- Հավասար բաժանել այս բանջարեղենային խառնուրդը բանկաների մեջ:
- Լցնել աղաջուրը բանկաների մեջ դասավորված լոլիկի վրա:
- Փակել կապրոնե կափարիչներով:
- Դնել բանկաները սառը մառանում կամ սառնարանի մեջ: Լոլիկը պատրաստ կլինի մի երկու ամսից:
Համեղ պահածոներ փակեք և համեղ տրամադրություն ունեցեք:
Թթու դրած կծու լոլիկը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: