Թթու դրած կծու խաղող. Հիանալի տոնական նախուտեստ: Բանջարեղենը սովորաբար թթու է դրվում ձմեռվա համար, իսկ մրգերը հաճախ անտեսվում են:
Սա իհարկե ցավալի բացթողում է, այնպես որ, այսօր մենք ձեզ առաջարկում ենք համեղ թթու խաղողի բաղադրատոմս: Արդյունքում կստանաք պայծառ, անսովոր համով նախուտեստ, որը կզարմացնի հյուրերին իր տեսքով ու համով:
Լավ կլինի, եթե ընտրեք խոշոր հատիկներով, անկորիզ խաղող, բայց եթե նման հնարավորություն չկա, կարող եք վերցնել ցանկացած գույնի ու չափի հատիկներով ողկույզներ:
Содержание
Թթու դրած կծու խաղող. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- 1.5-1.8 կգ խաղող
- Դարչինի փայտիկներ 4 հատ
- Բուրավետ պղպեղ 8 հատ
- Մեխակ 8 հատ
- Վարդագույն պղպեղ 2 թեյի գդալ
Մարինադ
- Ջուր 1 լ
- Շաքարավազ 150 գ
- Աղ 1 \ 3 թեյի գդալ
- Խնձորի քացախ 6% — 70 մլ
Թթու դրած կծու խաղող. Պատրաստման եղանակը
- Սկզբում պատրաստել մարինադը: Դրա համար ջուրը լցնել խորը կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքար և աղ: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ և եռացնել:
- Զգուշորեն ընտրել հատիկները խաղողի ողկույզներից, հեռացնելով պոչերը հատապտուղներից: Հիմա պետք է մանրակրկիտ լվանալ խաղողը:
- Յուրաքանչյուր բանկայի ներքևի մասում դնել դարչնի փայտիկ, մի քանի հատիկ պղպեղ, մեխակ, մի քիչ վարդագույն պղպեղ: Այս համեմունքների վրա տեղավորել խաղողի հատիկները մինչև բանկան ամբողջությամբ լցվի:
- Խաղողով լցված բանկաների մեջ ավելացնել եռացող մարինադը, ծածկել և թողնել սեղանին 20-30 րոպե: Դրանից հետո մարինադը կրկին դատարկել կաթսայի մեջ, եռացնել և վրան լցնել քացախը:
- Վերջում լցնել բանկաները եռացող մարինադով` մինչև պռունկը, ամուր փակել կափարիչներով, շրջել գլխիվայր և փաթաթել տաք ծածկոցով, թողնել մինչև ամբողջովին սառչեն:
Այս կերպ թթու դրված խաղողը ձեռք է բերում յուրօրինակ և անհամեմատելի համ ու բույր:
Թթու դրած կծու խաղողը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: