Թթու դրած ձվեր. Եթե յուրահատուկ նախուտեստների սիրահար եք պատրաստեք մարինացված ձվեր ճակնդեղի հյութի մեջ

Թթու դրած ձվեր ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Առաջարկում ենք պատրաստել հետաքրքիր նախուտեստ՝ Թթու դրած ձվեր ճակնդեղի հյութի մեջ։ Այս ուտեստը անպայման կուրախացնի ձեզ և ձեր հյուրերին իր անսովոր տեսքի և շատ հաճելի համի շնորհիվ: Դրանք կարող եք մատուցել ցանկացած տոնական սեղանին։

Խորհուրդ ենք տալիս մարինադի համար չխնայել համեմունքները, քանի որ դրանցով պատրաստի ձվերի բույրն ավելի ինտենսիվ կլինի։ Ճակնդեղների քաղցր համը հիանալի ներդաշնակվում է ձվերի համի հետ։

Եթե ​​ցանկանում եք, որ սպիտակուցի գույնը դուրս գա ոչ թե մուգ, այլ գունատ մանուշակագույն լինի, ապա ձվերը պահեք մարինադի մեջ ոչ ավելի, քան մեկ օր։ Ձվերն իրենց վարդագույն երանգը ստանում են ճակնդեղի և բարակ կտրատած կարմիր սոխի հյութից։ Եփելուց առաջ եփած ձվերը մանրակրկիտ լվանալ սառը ջրով և չորացնել թղթե սրբիչով։

Զգուշացում. Պատրաստի ձվերը մի փոքր ավելի ամուր կլինեն, քան մարինացնելուց առաջ: Նախուտեստը մատուցեք կանաչ հազարի տերևների վրա:

Թթու դրած ձվեր
Թթու դրած ձվեր. Բաղադրիչներ

_Ձու 8 հատ

_Բազուկ 1 հատ

_Կարմիր սոխ 1 հատ

_Դափնու տերև 2 հատ

_Սխտոր 3 պճեղ

_Ջուր 700 մլ

_Քացախ 100 մլ

_Դիժոնի մանանեխ 1 ճաշի գդալ

_Աղ 1 ճաշի գդալ

_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

_Չաման 0,5 թեյի գդալ

_Բուրավետ պղպեղ 8 հատ

Թթու դրած ձվեր Թթու դրած ձվեր
Թթու դրած ձվեր. Պատրաստման եղանակը

_Նախ պատրաստել ճակնդեղի մարինադը՝ ջրին ավելացնել շաքարավազ, չաման, անուշահոտ պղպեղ, աղ և մանանեխ: Խառնուրդը բերել եռման աստիճանի։

_Լցնել դափնու տերևը և թակած սոխը:

_Ամեն ինչ եփել 5 րոպե, ապա լցնել բնական քացախը և լցնել շերտերով կտրատած եփած ճակնդեղը։ Եփել ևս 5 րոպե, ապա հեռացնել կրակից։

_Տարայի ներքևում դնել կտրատած սխտորը, եփած ձվերը և մարինադից հանված բանջարեղենը:

_Լցնել ամեն ինչի վրա մնացած տաք մարինադը, ծածկել, սառեցնել սենյակային ջերմաստիճանում և դնել սառնարանում երկու օր:

Բարի ախորժակ!

Թթու դրած ձվեր

Պատրաստի ձվերը կարող եք մատուցել ինչպես սկզբնական վիճակում, այնպես էլ տարբեր միջուկներով։ Միջուկը պատրաստելու շատ տարբերակներ կան՝ ապխտած սաղմոնով, բարակ կտրատած խոզապուխտով, ծովաբողկով, մանանեխով և դեղնուցով, պեպպերոնիով կամ թթու վարունգով։

Տեսանյութ

Կարմիր պղպեղ պատրաստելու բաղադրատոմս

Խնդրում ենք Գնահատեք