Թթու դրած շամպինիոններ. Արագ պատրաստվող, համեղ նախուտեստ: Շատերի սիրելի սնկերը շամպինիոններն են:
Դրանցից պատրաստված ուտեստները, բացի անհավանական համ ունենալը, նաև բարենպաստ ազդեցություն են ունենում մարմնի վրա: Շամպինիոնները հարուստ են սպիտակուցներով, որոնք լավ են մարսվում օրգանիզմի կողմից: Բացի այդ, այս սնկերը պարունակում են տարբեր վիտամիններ և հանքանյութեր: Շամպինյոնի ցածր կալորիականության շնորհիվ այն մարդիկ, ովքեր ցանկանում են նիհարել, կարող են հանգիստ ուտել դրանք:
Եթե սիրում եք թթու շամպինիոն, բայց չեք սիրում երկար չարչարվել և սպասել, ապա այս բաղադրատոմսը ձեզ համար է: Այս եղանակով սունկ պատրաստելով ՝ արդեն հաջորդ օրը կարող եք համտեսել: Եվ ամենակարևորը, այս սունկը շատ ախորժելի է:
Թթու դրած շամպինիոններ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Շամպինիոն 500 գ
- Սխտոր 3 պճեղ
- Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
- Սոխ 1 հատ
- Ջուր 1 լիտր
- Քացախ 80 մլ
- Դափնու տերև 1 հատ
- Սև պղպեղ 5 հատ
- Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
- Աղ 1,5 թեյի գդալ
- Ձիթապտղի յուղ 1 ճաշի գդալ
- Մայորան 2 պտղունց
Թթու դրած շամպինիոններ. Պատրաստման եղանակը
- Մաքրել սունկը և լվանալ դրանք:
- Դրանից հետո 5 րոպե եփել մի փոքր աղ արած ջրի մեջ: Տեղադրել սունկը քամոցի մեջ և պատրաստել մարինադը:
- Կաթսայի մեջ ջուր լցնել, ավելացնել դափնու տերև, սև պղպեղի հատիկներ և չոր մայորան:
- Հեղուկը եռացնել, ավելացնել քացախը և յուղը: Համեմել աղով` ըստ ճաշակի:
- Եթե սնկերը մեծ են, կտրատեք դրանք: Լավագույնն այն է, որ օգտագործեք ամբողջական մանր սնկեր:
- Լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել խորանարդներով կտրատված բուլղարական պղպեղը, մանրացված սոխը և սխտորը, ավելացնել տաք մարինադն այդ ամանի մեջ և կափարիչով ծածկել այն: Թողեք սառչի:
- Դրանից հետո դրեք սառնարանում 12 ժամ:
Այսպիսով կարճ ժամանակ անց թթուն կարելի է փորձել: Դրանք ստացվում են աներևակայելի համեղ և արագ են անհետանում սեղանից: Եթե շատ եք պատրաստել, անպայման պահեք սառնարանում:
Թթու դրած շամպինիոնները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ժուլիեն Սնկով և Հավի Մսով — Դասական Սնկով Ժուլյենի Բաղադրատոմս