Թթու դրած վարունգ և լոլիկ. Ինչպես կարելի է պատրաստել համեղ բանջարեղենի թթու: Ստացվում է ձեր սեղանին համար աներևակայելի համեղ, պարզ քայլերով պատրաստված թթու, որը հիանալի և անփոխարինելի նախուտեստ է ցանկացած խնջույքի համար:
Թթու դնելու հեշտ ու պարզ միջոց, որը խորհուրդ ենք տալիս փորձել:
Թթու դրած վարունգ և լոլիկ. Պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է.
- Վարունգ 300-400 գ
- Լոլիկ 350 գ
- Դդմիկ 350 գ
- Սխտոր 3-4 պճեղ
- Մի փունջ մաղադանոս
- Մի փունջ թարմ սամիթ
- Խովաբողկի տերևներ 2-3 հատ, ըստ ցանկության
- Աղ 2 թեյի գդալ
Թթու դրած վարունգ և լոլիկ. Պատրաստման եղանակը
- Սկզբում կտրատել վարունգները 4 մասի, կտրատել դդմիկը փոքր խորանարդներով: Բաժանել լոլիկը 4 մասի, սխտորը ճզմել դանակով:
- Վերցնել 2 լիտրանոց բանկա, տակի մասում դնել մի փունջ մաղադանոս, սամիթ և սխտորի մի քանի պճեղ: Մանրացված դդմիկը, կտրատած վարունգը, լոլիկը, սխտորի մի քանի պճեղ վերևի մասում:
- Բանկայի վերևի մասը ծածկել ծովաբողկի մաքուր լվացված տերևներով, ավելացնել մաղադանոս, դնել սամիթ, մի քիչ սխտոր, աղ և ամեն ինչ թափահարել: Փակել կափարիչով, բանկան դնել կողքի վրա և այդպես 10 ժամով թողնել սառնարանում:
- Ամեն 2-3 ժամը մեկ բանկաները պետք է շրջել:
Թեթև թթված բանջարեղենները կարելի է արդեն մատուցել: Ստացվում է շատ համեղ և ինքնատիպ նախուտեստ: Դուք հաստատ երբեք չեք փորձել նման բաղադրատոմս, հարուստ և նուրբ համով:
Թթու դրած վարունգ և լոլիկը պատրաստ են:
Բարի ախորժակ, առողջ եղեք: