Ամեն տարի Թթու կաղամբը ճակնդեղով պատրաստելն ինձ համար ավանդույթ է դարձել, քանի որ այն կրկնակի օգտակար է: Բացի այդ, բանջարեղենի այս համադրությունը նախուտեստը գունեղ է դարձնում:
Նշված բաղադրիչներից ստացվում է 3 հատ լիտրանոց բանկա: Առաջին բանկան միանգամից վերջացավ: Մյուս երկուսը՝ հաջորդ օրը: Ամուսինս ավելի շատ կաղամբ գնեց և նույնիսկ օգնեց այն կտրատել: Այժմ մենք ունենք մեծ պաշար ձմռան համար: Չնայած, ինձ թվում է, որ այն կավարտվի շատ ավելի վաղ:
Թթու կաղամբ ճակնդեղով. Անհրաժեշտ բաղդրիչները
_Սպիտակ կաղամբ 2 կգ
_Ճակնդեղ 700 գ
_Սխտոր 4 պճեղ
_Ծովաբողկի արմատ 2 թեյի գդալ
_Չաման 2 թեյի գդալ
_Սամիթ 1 փունջ
_Մաղադանոս 1 փունջ
_Աղ 2 ճաշի գդալ
Թթու կաղամբ ճակնդեղով. Պատրաստման եղանակը
_Կաղամբը մանրացնել, աղ ավելացնել և լավ տրորել ձեռքերով: Ավելացնել չամանի սերմերը և նորից լավ խառնել:
_Մաքրել ճակնդեղը և քերել միջին քերիչով: Մանրացրեք կանաչիի երկու փոքր փունջ:
_Մանրացնել սխտորն ու ծովաբողկի արմատը: Քերած ճակնդեղը խորը ամանի մեջ լցնել խառնել ճակնդեղը, սամիթն ու մաղադանոսը, սխտորը և քերած ծովաբողկը:
_Կաղամբը և ճակնդեղը շերտերով դնել մաքուր, չոր բանկաների մեջ, այնպես, որ առաջին և վերջին շերտերը պետք է լինեն կաղամբ:
_Կաղամբը տրորելուց հետո արտազատված հյութը լցնել բանկաների մեջ:
_Ծածկել բանկաները կափարիչներով և թողնել թթվի 3-4 օր՝ սենյակային ջերմաստիճանում:
_Պարբերաբար գանակով ծակել կաղամբը՝ օդը բաց թողնելու համար: Որոշ ժամանակ անց ամուր փակել կափարիչներով և բանկաները դնել սառնարանը:
_Կաղամբով նախուտեստները հիանալի են պահվում նաև այլ զով վայրերում:
Ինչպես դասական տարբերակը, ես այս աղցանը ևս մատուցում եմ կարտոֆիլով և մսով ուտեստների հետ:
Թթու կաղամբ ճակնդեղով պատրաստ է
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Մալականի թթու