Վերջին մի քանի ամիսների խորտիկների առաջնությունը զբաղեցրել է թթու կաղամբը։ Այս ուտեստը պատրաստվում է շատ արագ՝ կտրատում եք բանջարեղենը, լցնում մարինադը և թողնում ամբողջ գիշեր, իսկ առավոտյան արդեն պատրաստ կլինի:
Այս նախուտեստը հիանալի համադրվում է տաք ուտեստների և կողմնակի ճաշատեսակների հետ: Թարմ, թեթևակի թթված բանջարեղենի համը լրացնում է ցանկացած կերակուր: Եթե ցանկանում եք համեմել նախուտեստը, ավելացրեք ավելի շատ սխտոր և սև պղպեղ։
Թթու կաղամբ մեկ գիշերում. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Չինական կաղամբ 1 կգ
_Գազար 1 հատ
_Սխտոր 4 պճեղ
_Սամիթ 0,5 փունջ
_Ջուր 500 մլ
_Արևածաղկի ձեթ 4 ճաշի գդալ
_Աղ 1 ճաշի գդալ
_Քացախ 3 ճաշի գդալ
_Դափնու տերև 5 հատ
_Սև պղպեղ (ոլոռ) 15 հատ
Թթու կաղամբ մեկ գիշերում. Պատրաստման եղանակը
_Կաղամբը մանր կտրատել, գազարն անցկացնել քերիչով, սխտորը ճզմել մամլիչով, սամիթը մանր կտրատել։
_Խառնել բանջարեղենը և տեղափոխել 3 լիտրանոց բանկայի մեջ։
_Մարինադը պատրաստելու համար ջրին խառնել աղը, դափնու տերևը, քացախը, արևածաղկի ձեթը և սև պղպեղի հատիկները։
_Բաղադրությունը եռացնել կրակի վրա և լցնել տարայի մեջ։
_Թող կաղամբը թթվի խոհանոցում ամբողջ գիշեր։
Ես անմիջապես թթու կաղամբի մեծ չափաբաժիններ եմ պատրաստում տարայի մեջ, քանի որ գիտեմ, թե որքան արագ են ուտում այս նախուտեստը։
Դուք կարող եք սկսել 3 լիտր բանկայից, բայց վստահեք ինձ, շուտով ստիպված կլինեք ավելի շատ պատրաստել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մալականի թթու