Թթու կաղամբ. Օգտակար, համեղ նախուտեստ
Այս օգտակար պահածոն ստացվում է շատ համեղ ու այնքան խրթխրթան, ինչպես տատիկն էր պատրաստում: Բոլորն անշուշտ կհիշեն այս անմոռանալի ու անզուգական համը: Այն և՛ համեղ է, և՛ օգտակար: Վիտամինների իսկական պահեստ:
Թթու կաղամբ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Մանր կտրատած կաղամբ 2,5 կգ
- Գազար 100 գ
- Խնձոր շերտ 400 գ
- Բուրավետ պղպեղ 5 հատ
- Կծու պղպեղ 5 հատ
- Աղ 5 թեյի գդալ
- Շաքարավազ 2 թեյի գդալ
- Դափնու տերև 1-2 հատ
Թթու կաղամբ. Պատրաստման եղանակը
- Սկսում ենք կաղամբից: Վերին տերևները հանել, լվանալ, բարակ կտրատել ձեզ համար եղանակով: Մանրացված կաղամբը տեղափոխել խորը տարայի մեջ:
- Ձեռքերով հունցել կաղամբը, մինչև որ հյութը դուրս գա դրանից: Գազարը քերել կորեական ոճի գազարի քերիչի վրա, լցնել կաղամբի վրա, ավելացնել սև և բուրավետ, աղ անել, ավելացնել շաքարը:
- Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ: Կտրատել խնձորը շերտերով, հանել կորիզներն ու միջուկը դրանցից: Խնձորը լցնել կիտրոնի հյութի հավելումով ջրի մեջ, այնպես որ դրանք չսևանան:
- Այժմ պետք է հավաքել թթուն: Սկզբում կաղամբի և գազարի խառնուրդը փոքր մասերով դնել բանկայի մեջ, ապա խնձորի շերտ դնել և այդպիսով հերթագայել, մինչև ամբողջությամբ լցվի բանկան:
- Բանկայի մեջտեղի մասերում դնել դափնու տերևը, այն թեթևակի ծածկել և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 3-4 օր:
- Բանկայում լցված կաղամբն ամեն օր դանակով, կամ փայտե շափուրով ծակծկել, որպեսզի խմորման գազերն ավելի հեշտ դուրս գան:
Օգտակար թթու կաղամբը պատրաստ է: Շատ համեղ բաղադրատոմս է կաղամբի պահածոյացման համար: Անպայման պատրաստեք:
Տեսանյութ.
Մոլոկանի թթու պատրաստելու եղանակ