Թթու կաղամբ գերմանական ոճով. Այս եղանակով պատրաստված նախուտեստը միշտ շուտ է վերջանում է շատ շուտ, քանի որ իմ ընտանիքը սիրում է այն:
Բարեբախտաբար, դուք կարող եք թթու դնել կաղամբը ոչ միայն աշնանը, այլև ձմռանը: Մանավանդ, որ պատրաստվելու համար մի քիչ ժամանակ է պահանջվում։ 10 րոպե աշխատանք, և դուք կավարտեք: Համոզված եմ, որ դուք գիտեք դասական բաղադրատոմսը: Բայց դուք փորձե՞լ եք թթու պատրաստել առանց քացախի և շաքարի:
Գիտեմ, որ վերջերս միտում կա նվազեցնելու քացախի քանակը բանջարեղենային պատրաստուկների կամ մսի համար մարինադների պատրաստման մեջ։ Քացախը չի կոտրում բանջարեղենի բնական համը։ Աղը և այլ բաղադրիչները միայն ընդգծում են այն՝ ավելացնելով համ և բույր։
Թթու կաղամբ գերմանական ոճով. Բաղադրիչներ
_Սպիտակ կաղամբ 1,3 կգ
_Ծովի աղ 20 գ
_Չաման՝ ըստ ճաշակի
_Գիհի հատապտուղներ ըստ ճաշակի
_Դափնու տերև ըստ ճաշակի
Թթու կաղամբ գերմանական ոճով. Պատրաստման եղանակը
_ Կաղամբը մանր կտրատել, վրան աղ ավելացնել։ Տրորել կաղամբը մոտ 10 րոպե՝ որ հյութը դուրս տա։
_ Կաղամբը հյութի հետ միասին տեղափոխել մաքուր տարայի մեջ։ Անհրաժեշտության դեպքում գդալով սեղմեք բանջարեղենը: Կաղամբը պետք է ծածկված լինի հեղուկով։
_ Ցանկության դեպքում տարայի մեջ ավելացրեք չաման, դափնու տերև և գիհի հատապտուղներ: Փակեք տարան և թողեք կաղամբը 5 օր սառը տեղում խմորվի։
Գերմանական թթու կաղամբի բաղադրատոմսը անպայման դուր կգա նրանց, ովքեր սիրում են ինչ-որ նոր բան փորձել: Ի վերջո, Գերմանիայում այս ուտեստը համարվում է ազգային։
Խորհուրդ եմ տալիս ավելի մեծ չափաբաժին պատրաստել, քանի որ նախուտեստն անմիջապես կավարտվի։ Ստացվում է խրթխրթան, կարծես թթվեցրել եք տակառի մեջ:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Մալականի թթու