Ճակնդեղով և Թթու վարունգով աղցան. Կարող եք պատրաստել ճաշից կամ ընթրիքից 5 րոպե առաջ ավելի համեղ է քան սովորական վինեգրետը 

Թթու վարունգով աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Թթու վարունգով աղցան պատրաստեք ու վայելեք համեղ նախուտեստ:

Վարունգի պատմությունը շատ հետաքրքիր է և նույնիսկ բազմակողմանի: Միջնադարում բանջարեղենը չէր գնահատվում, քանի որ այն անհամ էր և շատ խոնավություն էր տալիս։ Այն ժամանակ հարգի էին այն բանջարեղենները, որոնք ունեին ընդգծված համ, հոտ և գույն:

Վարունգն արագ էր փչանում, ուստի դրանք պահելը խնդրահարույց էր: Թագավորի խոհարարներից մեկի մտքով անցավ վարունգը մարինացնել ու թթու դնել։ Հենց որ մշակվեց բանջարեղենի թթու պատրաստելու բաղադրատոմսը, այն արագորեն ավելի մասսայական դարձավ:

Բերքը երկար ժամանակ պահպանում էր իր հատկությունները նույնիսկ ցուրտ սեզոնին: Բացի այդ, մեծ քանակությամբ ուտեստներ կարելի էր համադրել վարունգի հետ։

Այժմ թթու վարունգը նույնպես համբավ ունի։ Օրինակ՝ խորհուրդ ենք տալիս այս ապրանքն ավելացնել աղցանների մեջ։

Թթու վարունգով աղցան
Թթու վարունգով աղցան. Բաղադրիչները

_ ճակնդեղ — 3 հատ

_ աղ — մի պտղունց

_ թթու վարունգ — 6 հատ

_ բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ

_ սոխ — 1 հատ

_ մանանեխ — 2 ճաշի գդալ

_ մաղադանոս — 10 գ

Թթու վարունգով աղցան
Թթու վարունգով աղցան. Պատրաստման եղանակը

_  Ճակնդեղը պետք է լավ փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ։

_ Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան, ճակնդեղը թխել։

_ Մաքրել սառած թխած ճակնդեղը և կտրել բարակ շերտերով:

_ Նույն կերպ կտրատել թթու վարունգը, խառնել բանջարեղենները մեկ ամանի մեջ:

_ Մաքրել սոխը կեղևից և կտրել կես օղակներով, լցնել աղցանի վրա:

_ Մաղադանոսը մանր կտրատել, շաղ տալ մանրացված բանջարեղենի վրա։

_ Աղ անել ուտեստին, ավելացնել մանանեխն ու բուսայուղը, լավ խառնել։

Թթու վարունգով աղցանը ոչ միայն համեղ է, այլև օգտակար է մարսողության համար։

Թթու վարունգով աղցան

Կարևոր է աղը չչարաշահելը, քանի որ վարունգը նույնպես կտա իր աղիությունը։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Նոր բաղադրիչով համեղ վինեգրետ

Խնդրում ենք Գնահատեք