Կենցաղում Թթու վարունգով աղցանը կարելի է շատ թերագնահատված ուտեստ անվանել, քանի որ այն հազվադեպ են պատրաստում: Բայց մոռանում են, որ ճիշտ աղցանը կարող է արտասովոր արդյունքներ տալ ամբողջ օրգանիզմի համար:
Շատ սննդաբաններ, օրինակ, խորհուրդ են տալիս աղցանները ուտել հիմնական կերակուրից առաջ։ Այսպիսով, դուք ստիպում եք ստամոքսին նախօրոք սկսել աշխատել և պատրաստել մարսողական օրգանները։ Այդ ժամանակ յուղոտ ու քաղցր սնունդը կարող է ավելի արագ մարսվել, արդյունքում՝ տհաճություն չի առաջանա։
Առօրյա մթերքներից կարող եք համեղ և թեթև աղցաններ պատրաստել։
Թթու վարունգով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ճակնդեղ — 1 հատ
_Բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ
_Թթու վարունգ — 2 հատ
_Չոր մաղադանոս — 1 թեյի գդալ
_Սխտոր — 2 պճեղ
_Աղ — մի պտղունց
_Աղացած սև պղպեղ — մի պտղունց
Թթու վարունգով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Եփել ճակնդեղը մինչև փափկի և մաքրել կեղևը։
_Միջին չափի քերիչով ճակնդեղը մանրացնել ընդհանուր տարայի մեջ։
_Մանր թթու վարունգը քերել և լցնել ճակնդեղի վրա։
_Սխտորը ճզմել և ավելացնել վարունգին և ճակնդեղին։
_Եթե ճզմիչ չունեք, կարելի է սխտորը մանր կտրատել։
Հուշում! Օպտիմալ է քերել բանջարեղենը կորեական աղցան պատրատելու հարմարանքով։
_Բանջարեղենի վրա լցնել աղացած սև պղպեղ, աղ և չոր մաղադանոս, խառնել բաղադրիչները։
_Հատկանշական է, որ այս աղցանին պետք չէ աղ անել, քանի որ այն արդեն կա թթու վարունգի մեջ։
_Աղցանի վրա լցնել չզտված բուսայուղ, կրկին խառնել բանջարեղենն ու համեմունքները։
Այսպիսով, պատրաստել ենք թեթև աղցան, որը լավ է ուտել ճաշից և ընթրիքից առաջ։ Այն մաքրում է օրգանիզմը, վերացնում է տոքսինները, պայքարում է մաշկի թերությունների դեմ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նոր աղցան կծու հալապենյո