Առաջարկում ենք պատրաստել Թխած ճակնդեղ: Որպես համեղ նախուտեստ մատուցելու համար ճակնդեղը խաշել պետք չէ, ավելի հարմար տարբերակ կա:
Գաղտնիք չէ, որ ճակնդեղը շատ օգտակար է, բայց դրա պատրաստման եղանակները քիչ են:
Այս դեպքում դուք պետք է կարողանաք ճիշտ պատրաստել բանջարեղենը, իսկ խաշելը միակ միջոցը չէ և հեռու է ամենահամեղը լինելուց։
Թխած ճակնդեղ. Բաղադրիչները
_ ճակնդեղ
_ շաքարավազ
_ աղ
_ ձիթապտղի ձեթ
Թխելու համար անհրաժեշտ կլինի նաև փայլաթիթեղ:
Թխած ճակնդեղ. Պատրաստման եղանակը
_ Նախ պետք է ճակնդեղը և մանրակրկիտ լվանալ։ Բանջարեղենը կարող է լինել տարբեր չափերի: Վերին ու ստորին մասերը պետք է կտրել, քանի որ հակառակ դեպքում դրանք մեծապես կփչացնեն համը։
_ Փայլաթիթեղը բացել և ճակնդեղը շարել։ Նախապես մաքրելու կարիք չկա։ Վերևում շաքարավազ և աղ ցանել։
_ Ձիթապտղի յուղը նույնպես շատ օգտակար կլինի: Չպետք է անհանգստանաք հավասարաչափ բաշխման համար, քանի որ պատրաստման ընթացքում ճակնդեղը բավականաչափ կթաթախվի փայլաթիթեղի մեջ։
_ Ճակնդեղները պինդ փաթաթել և դնել նախապես 180-200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
_ Սպասել մոտ մեկ ժամ։ Պատրաստ լինելը ստուգելու համար օգտագործեք ցանկացած սուր առարկա։ Բանջարեղենը պետք է փափուկ լինի և հեշտ ծակվի։
_ Երբ պատրաստ լինի, հանեք ջեռոցից և բավական ժամանակ տվեք, որ սառչի։ Սառած ճակնդեղը մաքրվում է արագ և հեշտությամբ։
Թխած ճակնդեղը շատ անգամ ավելի համեղ է, քան խաշածը, քանի որ դրա մեջ եղած բոլոր հյութերն ու համը մնում են մեջը, վառ գույնը նույնպես պահպանվում է:
Տապակած ճակնդեղը կատարյալ է ցանկացած աղցանների համար և համով է սոուսների մեջ: Դրա հետագա կիրառումը սահմանափակվում է միայն ձեր երևակայությամբ:
Մաղթում ենք բոլորիդ բարի ախորժակ և նորանոր խոհարարական հաջողություններ։