Այս բաղադրատոմսով մենք կներկայացնենք, թե ինչպես ենք թույլ թթվեցրած վարունգ պատրաստում: Ստացվում են խրթխրթան, գեղեցիկ, թույլ աղի վարունգներ:
Ամենակարևորն է, որ դուք կարող եք արագ և հեշտությամբ պահածոյացնել դրանք, չէ՞ որ բոլորս սիրում ենք վարունգները ցանկացած ձևով` թարմ աղցանի մեջ, թթու դրած, մարինացված և այլն:
Թույլ թթվեցրած վարունգ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Վարունգ — 1 կգ (ավելի լավ է փոքր, նույն չափի վերցնել)
_Սխտոր — 1 գլուխ
_Սամիթ — 4−5 ճյուղիկ (թարմ, հովանոցներով)
_Աղ — 3 ճաշի գդալ
_Շաքար — 1 ճաշի գդալ
_Մեխակ — 10−12 հատ
_Սև պղպեղ `10−12 հատ
_Թթու դնելու տարա և որևէ ծանրոց
Թույլ թթվեցրած վարունգ. Ինչպես պատրաստել
_Թրջել վարունգները սառը ջրի մեջ մի քանի ժամ: Բայց եթե դրանք անմիջապես բանջարանոցից են, ապա կարող եք անմիջապես սկսել թույլ թթվեցրած վարունգների պատրաստումը:
_Վարունգների եզրերը կտրել, այդպես դրանք ավելի արագ աղ կստանան: Մաքրել սխտորը, պճեղները կտրել 2-3 մասի: Լվանալ սամիթի ցողունները, թող ցամաքեն:
_Կաթսայի կամ տարայի ներքևի մասում, որում պետք է պատրաստվեն թույլ թթվեցրած վարունգները, դնել սխտորի կեսը, սամիթի ցողունների կեսը, մեխակի մի քանի հատիկ և սև պղպեղի հատիկներ:
_Այժմ շարել վարունգները: Կարելի է անել 2-3 շերտով: Եթե միանգամից մեծ քանակությամբ եք թթու դնում, ապա, վարունգի շերտերի արանքում դրեք սամիթի ցողուններ և սխտոր:
_Վարունգների վերեւում լցնել մնացած համեմունքները` սխտոր, մեխակ, պղպեղ և սամիթի ցողուններ:
_Եռացնել ջուրը: Դուք պետք է այնքան ջուր վերցնեք, որ այն ծածկի բոլոր վարունգները: Հիշեք, որ թթվելու ընթացքում վարունգները խոնավություն են անջատելու, այնպես որ տարայի մեջ հեղուկի ծավալը մի փոքր կավելանա: Եվ այսպես առանձին տարայի մեջ խառնել աղը, շաքարավազը և եռացրած ջուրը, մինչև որ ամեն ինչ լուծվի: Լցնել վարունգով ամանի մեջ:
_Անհրաժեշտ է ամանի վրա դնել որևէ կափարիչ, որի վրա պետք է ծանրոց դնել, օրինակ բանկայով ջուր: Թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 1 օր:
_Մի օր անց, թույլ թթվեցրած վարունգները պատրաստ են: Դատարկել ջուրը, վարունգները տեղափոխել ամանի մեջ և պահում սառնարանում:
Այսպիսով, արագ կարելի է պատրաստել թույլ թթվեցրած վարունգ: Դրանք միշտ գերազանց են ստացվում:
Վարունգները պատրաստ են:
Կարելի է խաշել թարմ կարտոֆիլը, դրա հետ մատուցել վարունգները և վայելել ամառը:
Բարի ախորժակ: