Ինչպես հեռացնել թավայի այրուքը. Հալված կարագի պես հեշտությամբ մաքրեք շերտը
Դեռ խորհրդային տարիներին արտադրված հին չուգունե տապակները շարունակում են մնալ ամենապահանջվածներից և սիրվածներից մեկը. Դրանք ամուր արտադրանք են, որոնք չեն վախենում կոռոզիայից, դրանց մեջ եփած սնունդը համեղ է, բնական համով:
Զարմանալի չէ, որ տանտիրուհիները երբեք չեն փոխի դրանք ժամանակակից տարբերակների հետ, որոնք նման առավելություններ չունեն:
Բայց կա մի փոքր խնդիր. Թավայի մակերեսն արագորեն ծածկվում է այրվածքի և ճարպի հաստ շերտով, իսկ այդպիսի գոյացումը հեշտ չէ հեռացնել:
Բայց ելքը կա. Սովորական սոդան օգնում է հաղթահարել ցանկացած, նույնիսկ շատ մեծ այրուքի շերտը, այսպես կմաքրեք սովետական տապակները 25 րոպեում:
Ինչպես հեռացնել թավայի այրուքը. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_սոդա 250 գ
_սիլիկատային սոսինձ 100 գ
_կիտրոնաթթու 50 գ
Ինչպես հեռացնել թավայի այրուքը. Մաքրման ընթացքը
_Խոշոր ամանի մեջ սոդան ու սոսինձը տաք ջրի հետ խառնել: Ամանը դնել կրակի վրա և մեջը դնել թավան:
_Բաղադրությունը եռացնել, 5 րոպե «եփել»:
_Հանել տարան կրակից, ավելացնել կիտրոնաթթու և թողնել 20 — 30 րոպե: Եթե այն հանել եք, և այրուքը չի պոկվում, ապա պետք է նորից թավան իջեցնել ամանի հեղուկի մեջ և թողնել, որ մնա:
_Այրուքը կմաքրվի, կարող եք այն մի փոքր տրորել խոհանոցային սպունգով, ավելի լավ է՝ դրա կոշտ կողմով: Սա բավական կլինի:
Այսպիսով, ցանկացած աման կմաքրվի, Իսկ էմալապատ սպասքը չի կարելի թողնել ավելի քան 15 րոպե նման լուծույթում:
Տեսանյութ
Օգտակար խորհուրդներ