Լահմաջոն համեղ արևելյան պիցցա է: Այն պատրաստվում է շատ արագ և համով չի զիջում իր «իտալացի քրոջը»։ Փորձեք պատրաստել և փորձարկել միջուկներն ըստ ցանկությամբ։
Այս լահմաջոն շատ համեղ է: Խմորը խրթխրթան է, իսկ միջուկը՝ հագեցնող:
Լահմաջո. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Լցոնի համար
_Տավարի միս 350 գր
_Խոզի միս 150 գր
_Միջին սոխ 1 հատ
_Համեմունքներ մսի համար
_Սխտոր 3 պճեղ
_Մաղադանոս 5-6 ճյուղ
_Տոմատի մածուկ 100 գր
Խմորի համար
_Ալյուր 600 գր
_Մածուն 150 գր
_Կտավատի սերմեր 50 գր
_Բուսական յուղ 50 մլ
_Խմորիչ 1 ճաշի գդալ
_Աղ 10 գր
Լահմաջո. Պատրաստման եղանակը
_Ալյուրը խառնել մածունի, կտավատի սերմերի և աղի հետ։
_Խմորիչը լուծել 400 մլ տաք ջրի մեջ և խառնուրդով խմոր շաղախել։
_Ծածկել սրբիչով և մեկ ժամով դնել տաք տեղում։
_Միսը անցկացնել մսաղացով, ավելացնել տոմատի մածուկը, աղացած սոխը, մսի համեմունքը, սխտորը և մաղադանոսը, լավ խառնել։
_Մի քիչ խմելու ջուր ավելացրեք, բայց մի չափազանցեք՝ աղացած միսը պետք է չափավոր ջրիկ ստացվի, զանգվածը համեմել աղով և պղպեղով՝ ըստ ճաշակի։
_Խմորը բաժանել հավասար մասերի (մոտ 80 գ)։ Յուրաքանչյուրը գրտնակել բարակ շերտով։
_Խմորին քսել աղացած միս և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։
_Թխել 240°C ջերմաստիճանում 10-15 րոպե։
Մատուցել տաք վիճակում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արագ նախաճաշ 2 րոպեում